Nieuws

Nothing Phone (1) ontvangt derde Android 14-bèta

Nothing Phone (1)
© Unsplash/Thai Nguyen
Nothing heeft de uitrol van de derde Android 14-bèta voor de Phone (1) in gang gezet. De derde bèta komt ook met allerlei Nothing-apps en widgets.

Google bracht de derde Android 14-bèta begin juni uit. Met die derde testversie zette Google een eerste stap richting ‘platformstabiliteit’ voor het nieuwe OS. Ditmaal brengt Nothing die bètaversie uit voor de Phone (1). Eerder kreeg het toestel toegang tot de tweede bèta van Android 14. Met de derde bètaversie krijgen Nothing-gebruikers onder meer toegang tot nieuwe Material You-knoppen en extra kleuren voor appicoontjes die beschikbaar kwamen in de derde bèta.

Ook komt deze testversie inclusief de Nothing Launcher-, Weer- en Recorder-app. Ook biedt de bèta gebruikers toegang tot bestaande Nothing-widgets. Grootschalige designwijzigingen van Nothing OS 2.0 zitten vooralsnog niet in de testversie verwerkt. Wel maakt de smartphonefabrikant bekend zijn Phone (1) ‘later deze maand’ te upgraden naar Nothing OS 2.0. In eerste instantie zal dat nog wel op Android 13 gebaseerd zijn, waarna de UI wordt overgeheveld naar Android 14.

Niet geheel stabiel

Duidelijk is verder dat de bèta niet geheel stabiel is. Gebruikers die de bèta installeren op hun Phone (1) kunnen de volgende bugs ondervinden:

  • Vingerafdrukken kunnen niet worden geregistreerd
  • Gezichtsherkenning is niet beschikbaar (vergrendeling)
  • Glyph-functies zijn niet beschikbaar
  • Batterij-delen (draadloos) is niet beschikbaar
  • Portretmodus en slow-motion-functies zijn niet beschikbaar
  • Het is niet mogelijk je scherm naar een tv te casten

Nothing meldt verder dat de Phone (1) wordt gereset zodra je de testversie installeert. Maak dus een back-up van je belangrijke bestanden voor je de installatie begint.

Installeer Android 14 Beta 3

We raden het af om de derde bèta te installeren op toestellen die je dagelijks gebruikt. Wil je de bèta toch installeren? Volg daarvoor dan de stappen in Nothings blogpost.

Goed om te weten: de stabiele versie van Android 14 verschijnt mogelijk ergens in de herfst. Je hoeft dus zeker en vast niet lang te wachten op de stabiele update.

Android 14mobielNothingNothing Phone (1)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals