Nieuws

Android 14 arriveert op Nothing Phone (2)

Nothing Phone (2)
© Nothing
Nothing heeft woensdag een openbare bètaversie van Nothing OS 2.5 uitgebracht. Die bèta draait ook meteen op de stabiele versie van Android 14.

Nothing OS 2.5 is volgens de Britse start-up de grootste wijziging aan zijn OS sinds de introductie van versie 2.0 met de Nothing Phone (2). Een van die grote wijzigingen is de komst van Android 14. Dat is echter niet de belangrijkste aanpassing: die vind je namelijk in de Nothing OS-schil zelf. Zo heeft het bedrijf een vernieuwde screenshot-bewerkingstool toegevoegd, kan je voortaan screenshots maken door met drie vingers over je scherm te vegen én kan je icoontjes verbergen in de applijst en het startscherm.

Dat is niet alles. Hieronder zijn alle (nog niet genoemde) functies van Nothing OS 2.5 opgesomd:

  • Widgetbibliotheek met Nothing-widgets is overzichtelijker gemaakt;
  • Er is een nieuwe Foto’s-widget toegevoegd voor je start- en vergrendelscherm;
  • Het ontwerp van de gesture-navigatie past nu beter bij de Nothing-interface;
  • De ‘tweemaal klikken’-functie voor de powerknop is nu instelbaar voor allerlei acties;
  • Er is nu één instellingenpagina voor alle instellingen van het start- en vergrendelscherm;
  • Nieuw filter voor achtergronden toegevoegd: glas;
  • Gebruikers kunnen voortaan een vaste kleur instellen als achtergrond.

De fabrikant meldt verder dat de snelle instellingen opnieuw zijn ingedeeld, extra regio-instellingen zijn toegevoegd en dat er nu een standaard monochroom thema is. Nothing bracht dit thema reeds uit met Nothing OS 2.0. Nieuw is dat het merk voortaan gebruikmaakt van het monochrome thema dat in Android 14 zit ingebakken.

Bètaversie Nothing OS 2.5

Vooralsnog gaat het om een bètaversie van Nothings nieuwe OS. Wel kan iedereen de bèta op zijn Phone (2) installeren. Daarbij waarschuwt Nothing voor mogelijke problemen: het gaat immers om testversies, die mogelijk niet vrij zijn van bugs. Installeer de bèta dan ook best niet op je telefoon als je er dagelijks van afhankelijk bent. Het kan immers best zo zijn dat je een fabrieksherstel moet uitvoeren waardoor je alle data op je smartphone kwijt bent.

Lang zou het alvast niet meer moeten duren vooraleer de stabiele versie van Android 14 en het nieuwe OS uitrolt. Een (exacte) datum daarvoor werd nochtans niet genoemd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business