Nieuws

Android 14 rolt uit voor Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22
© Unsplash
Samsung is gestart met de uitrol van Android 14 voor de Galaxy S22. De stabiele One UI 6.0-update komt geleidelijk aan beschikbaar voor alle Galaxy S22-modellen.

Europese gebruikers van de Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra komen als eerste aan de beurt. Voor hen komt de update in de loop van de komende weken beschikbaar. Hoelang de volledige uitrol duurt, is niet bekend. Samsung heeft de update niet officieel aangekondigd.

Van zodra de update beschikbaar is kan deze worden gedownload via het instellingenmenu onder het kopje ‘Software-update’. Gezien de update 3,1 GB weegt, adviseren we gebruikers om de update via een wifinetwerk te downloaden.

Dit is nieuw in One UI 6.0

Samsung nam ditmaal met name het uiterlijk van One UI onder handen. Dit zie je onder meer terug in de aangepaste snelle instellingen. Het uiterlijk van het vergrendelscherm ging ook flink op de schop; wat ook gelijk resulteert in extra personalisatieopties voor gebruikers. De schil komt daarnaast ook met een ander lettertype – let wel, dat wordt enkel ingeschakeld als je je telefoon opnieuw instelt. Wil je het nieuwe lettertype uitproberen zonder reset? Dat kan via de themainstellingen.

Voor degenen die hun Samsung-smartphone graag naar eigen hand zetten, is er goed nieuws: Good Lock is meteen beschikbaar. Hierdoor zijn modules die de foto- en videokwaliteit verbeteren bijvoorbeeld direct beschikbaar. Een handige nieuwe module laat YouTube denken dat het scherm aanstaat, wat ertoe leidt dat je YouTube-video’s op de achtergrond kan afspelen zonder een Premium-abonnement.

Regioinstellingen in Android

Onderhuids draait de aangepaste softwareschil nog op een nieuwe Android-versie: Android 14. Deze OS-upgrade moet onder meer het batterijverbruik van Android beperken. Ook zijn alle opties gelinkt aan je regio samengevoegd in een nieuw tabblad genaamd ‘regioinstellingen’.

Tot slot voegde Samsung nog de beveiligingspatches van november 2023 toe. Alleen om die reden is het al de moeite waard om de update te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business