Nieuws

Vernieuwde Tesla Model Y verschijnt op eerste foto’s

Tesla Model Y EU
© Tesla
Tesla's vernieuwde Model Y is deze week voor het eerst op de gevoelige plaat vastgelegd. Het lijkt erop dat Tesla de productie van de nieuwe EV heeft opgestart.

Tesla’s populairste EV, de Model Y, krijgt binnenkort een facelift. Dat staat intussen wel vast. Wat we van de facelift mochten verwachten, bleef echter koffiedik kijken. Beelden op Instagram lijken nu een eerste blik te werpen op de vernieuwde Model Y.

De Chinese tekens achter op de Model Y onthullen dat de beelden afkomstig zijn van Tesla’s Chinese Gigafactory in Shanghai. Wat de vernieuwingen betreft, lijkt de vernieuwde Model Y iets meer op zijn kleinere broer, de Model 3. Zowel de koplampen als achterlichten lijken afkomstig van de gefacelifte Model 3. Mogelijk zijn ze wel iets minder plat. Dat is overigens niet verrassend: de Model Y moet nu eenmaal als een forsere auto overkomen, en iets minder als een sportieve wagen zoals de 3.

Uitgelicht artikel Tesla Model Y Tesla België verlaagt basisprijs Model Y naar 39.990 euro

Van achter zien we verder nog de uitgeschreven Tesla-merknaam. Dit is een trend die we op vrijwel alle nieuwe auto’s tegenkomen, of ze nu van de Volkswagen-groep, Stellantis of dus Tesla afkomstig zijn. Tot slot lijkt Tesla de diffuser op de achterbumper iets anders vorm te geven. De verschillen zijn echter klein te noemen en zullen in de praktijk nauwelijks opvallen.

Subwoofer verdwijnt

Tesla lijkt ook het audiosysteem van de Model Y aan te pakken. Althans, in Canada en de VS gaat het audiosysteem van de Model Y met achterwielaandrijving op de schop. Voordien kwam deze Model Y met het ‘Premium Audio’-systeem, met 15 speakers, 2 versterkers en 1 subwoofer. Vanaf heden moet de Model Y het daar zonder de subwoofer stellen, en krijgen ze ook nog slechts 7 speakers.

Bestverkochte EV in Europa

Tesla’s Model Y staat intussen bekend als de bestverkochte EV in Europa. Qua verkoopaantallen zou de EV zelfs fors voorlopen op de Model 3, die na zijn lancering lang niet aan te slepen was. Wat Tesla met de facelift kan bieden om dit verkoopsucces vast te houden, zal mettertijd moeten blijken. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de nieuwe Model Y wordt uitgebracht.

Connected Carteslatesla model y

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen