Nieuws

Herwerkte Tesla Model 3 nu te krijgen in Europa

Tesla Model 3
© Tesla
Over de nieuwe Model 3 van Tesla verschijnen al een tijdlang allerlei berichten. De herwerkte elektrische auto is nu te koop bij Tesla.

Een kleine redesign, een grotere actieradius en een nieuw interieur: dat zijn de elementen die het publiek warm moeten maken voor de nieuwe Model 3, de jongste telg uit het wagenpark van Tesla. In ware Elon Musk-stijl worden de details over de nieuwe wagen gedeeld via socialemediaplatform X. Tesla Europe (@teslaeurope) deelt daar beelden van de herwerkte wagen.

Uit de beelden blijkt meteen dat de Model 3 een nieuwe neus gekregen heeft. Die wijziging heeft niet alleen een invloed op het uiterlijk van de wagen, maar ook op de aerodynamica. De wijzigingen maken het mogelijk dat de Model 3 op een enkele lading tot 629 kilometer ver kan rijden. De rijervaring zou daarbij ook heel wat comfortabeler moeten worden: de body werd stijver gemaakt en de ophanging werd ook onder handen genomen, wat volgens Tesla resulteert in een meer verfijnde rijervaring.

Interieur

Ook aan de binnenkant werden enkele aanpassingen aan de originele Model 3 gedaan. De bestuurders en passagiers kijken nu op “meer gesofisticeerde materialen”, en zitten op geventileerde stoelen. De stoelen zouden bovendien comfortabeler zijn dan voordien. De bestuurderscabine heeft nu ook verlichting, die je aan je eigen smaak kan aanpassen. Het scherm in de wagen blijft even groot, maar werd wel verbeterd. Het touchscreen heeft nu namelijk smallere randen. Daardoor krijg je meer scherm, maar in hetzelfde pakket.

© Tesla

Ook de geluidservaring wordt opgekrikt: de Model 3 bevat nu 17 speakers, twee subwoofers en twee versterkers. Volgens de fabrikant gaat het volume daarmee “tot 11”. Heb je nood aan stilte, in plaats van luide muziek? Ook dat is voorzien, dankzij 360° akoestisch glas. Wat er ook om je heen gebeurt: je zou er amper last van hebben. Ook het geluid van de weg en de wind wordt buitengehouden door het glas.

Beschikbaarheid

In China en Europa kan je ondertussen al een Tesla Model 3 bestellen via de website van de fabrikant – Amerikaanse kopers moeten nog even wachten. De fabrikant stelt dat de wagens volgende maand verstuurd worden.  

Uitgelicht artikel Tesla Tesla voor de rechter na dodelijke Autopilot-ongevallen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business