Nothing lanceert Ear en Ear (a) draadloze oortjes
Met de Ear (a) keert Nothing terug naar het ‘tijdperk’ van de Ear (1). Net als het eerste paar oordopjes dat ze ooit uitbrachten, kosten ze 99 euro. Hoewel de prijs dus niet is gestegen, gaan ze wel net wat langer mee op de batterij. Met ANC ingeschakeld zegt Nothing dat de batterij tot 5,5 uur meegaat, ten opzichte van 4 uur bij zijn voorgangers. Ook de Nothing Ear-oortjes doen het wat langer op één batterijlading: tot 5,2 uur, aldus de Britse elektronicafabrikant. De reguliere Ear is wel iets duurder, met een adviesprijs van 149 euro.
De batterijduur is niet het enige dat is gewijzigd bij de Ear en Ear (a). Nothing zegt ook dat de ANC-kwaliteit van beide oordopjes flinke sprongen heeft gemaakt. Beide oordopjes zouden voortaan tot 45 dB aan omgevingsgeluid kunnen filteren, tegen 40 dB op de Ear (2). Hoewel dat verschil op papier relatief klein lijkt, moet de ANC hierdoor bijna tweemaal zo krachtig aanvoelen. Dat heeft ermee te maken dat decibels niet lineair schakelen.
Nothing meldt verder dat het een “Smart ANC-algoritme” heeft toegevoegd om de ANC-prestaties te verbeteren. Dit algoritme controleert de aansluiting van de oordopjes in je oren en hoeveel geluid er uit je omgeving in je oorkanaal terechtkomt. Aan de hand van die gegevens kan de software de ANC-prestaties optimaliseren.
Optimale audioprestaties
Opmerkelijk is dat Nothing in het persbericht enkel gedetailleerde audiospecificaties noemt voor de high-end Ear, terwijl beide oordoppen over een 11mm-drivers beschikken. Ook ondersteunen ze allebei LDAC, Bluetooth 5.3, AAC en SBC. Uniek aan de Ear is nog dat hij ook beschikt over LDHC 5.0 en een EQ-functie.
Dat thema zet zich voort op andere vlakken: de oordopjes lijken immers nagenoeg identiek. Wel mist de (a) stof- en waterbestendigheid en draadloos laden. Tegelijkertijd krijgt de (a) wel weer een iets kleinere oplaadcase. Ze beschikken verder allebei nog over Google Fast Pair, werken in de Nothing X-app en bieden aanraakacties.
Speels Ear (a)-ontwerp
Naast de kleinere case komt de Ear (a) verder nog beschikbaar in een gele versie, terwijl de Ear er alleen in het wit en zwart komt. Het ontwerp van de oordopjes lijkt verder nagenoeg identiek, en het ontwerp is zelfs gelijk aan de Ear (2)’s.
De Ear en Ear (a) zijn vanaf 22 april beschikbaar in België. Ze kunnen per direct via de Nothing-website vooruitbesteld worden.