AI versterkt Phone Link voor Android met antwoordsuggesties

Phone Link
© Microsoft
Microsofts Phone Link-app om bestanden en berichten te delen tussen Android en Windows kan nu antwoordsuggesties tonen. Hiervoor zegt Microsoft AI te gebruiken.

Antwoordsuggesties bestaan al langer. Zo toont Android al enkele jaren suggesties in het notificatiepaneel, ideaal om snel te reageren op WhatsApp-berichten. Ook in de Phone Link-app voor Windows verschijnen binnenkort antwoordsuggesties bij alle ontvangen berichten. De suggesties zijn contextgerelateerd en worden gegenereerd door AI in de cloud. Dit betekent dat alle berichten die je ontvangt door de AI worden verwerkt. De suggesties zijn dus niet altijd hetzelfde.

Microsoft benadrukt dat gebruikers de antwoorden zelf moeten controleren. “Fouten zijn mogelijk, dus controleer je antwoorden voordat je ze verstuurt”, luidt de melding. In de huidige versie toont Microsoft drie mogelijke antwoorden.

Antwoordsuggesties Phone Link
© Microsoft

Beschikbaarheid en updates

De antwoordsuggesties worden getest in de nieuwste Canary Preview-versie van Windows 11, met buildnummer 26227. Ook Phone Link moet worden bijgewerkt naar versie 1.24051.98 of nieuwer. Het kan even duren voordat alle Phone Link-gebruikers de suggesties zien. Later deze zomer komt Microsoft met een grote Windows 11-update, versie 24H2. Die update bevat ook een reeks AI-wijzigingen voor Copilot+-pc’s. De AI-functie in Phone Link is voor zover bekend bedoeld voor alle Windows-pc’s.

Tekst in foto’s detecteren

Het is niet de eerste AI-update voor Phone Link. Eerder deze week werd bekend dat de app OCR-mogelijkheden krijgt om tekst uit Android-foto’s te lezen. Ook deze update wordt door Microsoft getest in het Insider Preview-kanaal, zij het in een iets oudere Dev Channel-versie en Phone Link-update.

Ook voor iPhones heeft Phone Link AI-updates klaarstaan. Zo kan je nu een Copilot-plugin voor iPhones toevoegen. Hiermee kan je bijvoorbeeld sneller contactinformatie zoeken en een bericht beantwoorden. Copilot kan via Phone Link ook telefoontjes plegen, al leek dat in de eerste testversie nog niet feilloos te werken.

aiAndroidmicrosoftPhone linkWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen