Nieuws

Copilot trekt banden tussen Windows en Android aan

© Moyo Studio / iStock
Microsoft laat gebruikers hun telefoon al langer aan hun pc koppelen. Copilot moet dat gebeuren nog beter gaan maken.

In toekomstige versies van Windows 11 zal AI, in de vorm van Microsoft Copilot, een belangrijke rol spelen. Dat is niet het enige: de Windows-fabrikant zet al langer in op de koppeling van smartphones met je laptop of pc. Ook daar steekt Copilot nu de kop op.

Phone Link

Momenteel kunnen Windows-gebruikers hun Android- en iOS-smartphone al koppelen met Phone Link. Die app maakt het mogelijk om meldingen te ontvangen op je desktop, maar laat je ook chatten en bellen vanop je pc. Voor iPhones zijn de mogelijkheden nog iets beperkter, en dat zal ook Copilot merken.

Microsoft voorziet sinds kort de mogelijkheid om Copilot uit te breiden met allerlei plug-ins. Een van die plug-ins is ‘Phone’, en die zorgt ervoor dat het AI-systeem met je smartphone uit de voeten kan. Dit werkt voorlopig wel alleen voor Android-toestellen. Met iOS-apparaten weet Copilot dus nog geen raad.

Plug-in installeren en gebruiken

Om gebruik te maken van de functie moet je eerst en vooral je smartphone aan je pc koppelen met Phone Link. Is dat in orde? Dan moet je daarna de Edge-browser openen en naar copilot.microsoft.com surfen. Aan de rechterbovenkant van het venster klik je op ‘invoegtoepassingen’ of ‘plug-ins’. In het menu dat zich daarna opent, scrol je helemaal naar beneden en vink je de optie ‘Phone’ aan. Staat je browser in het Nederlands? Dan heet de plug-in gewoon ‘Telefoon’.

Volgens de informatie die daar staat, kan je Copilot gebruiken om contactinformatie op te zoeken, maar ook om berichten te lezen en erop te antwoorden. Momenteel lijkt invoegtoepassing wel nog niet op punt te staan: momenteel laat Copilot het merendeel van de vragen nog onbeantwoord. Berichtjes sturen of bellen lukt daardoor meestal niet.

Uitgelicht artikel Windows 11 Nieuwe AI Explorer voor Windows 11 leest mee met gebruikers

Dat zou in de toekomst moeten veranderen, aangezien er nog steeds aan de plug-in gewerkt wordt. Op termijn zou een soortgelijke functie ook voor iPhones beschikbaar gemaakt worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business