Nieuws

Windows 11 Phone Link detecteert tekst op Android-foto’s

Microsoft Phone Link
© Microsoft
De Phone Link-app voor Windows 11 ondersteunt nu optical character recognition (OCR).  Zo zal de toepassing op desktop tekst uit elke Android-foto kunnen halen. 

Microsoft is al een tijdje AI-features aan het testen voor een aantal van zijn Windows 11-toepassingen. Zo was er het voorbije jaar al OCR voor de Camera en het Knipprogramma. Toen konden we niet vermoeden dat meer standaardapps in Windows 11 dezelfde behandeling zouden krijgen. De voorbije maanden heeft Microsoft dus OCR-mogelijkheden toegevoegd aan de Phone Link-app.

Je hebt al lang geen dure Android-telefoon meer nodig om tekst uit foto’s te kunnen halen, aangezien OCR nu al een tijdje beschikbaar is in de Google Foto’s-app. Het werkt trouwens ook in de webversie van Google Foto’s. Ook met de Phone Link-app in Windows 11 zal je nuttige stukjes tekst uit foto’s kunnen halen die je met je Android-telefoon nam en ze rechtstreeks naar je pc kopiëren.

Phone Link of Google Foto’s?

Phone Link biedt een duidelijk voordeel tegenover Google Foto’s. De Windows-app kan tekst halen uit élke foto die je met je Android-telefoon genomen hebt, terwijl de webmethode enkel werkt wanneer de foto’s zijn opgeslagen in en gesynchroniseerd met Google Foto’s.

De OCR-mogelijkheden voor Phone Link zijn nog niet beschikbaar voor alle gebruikers. Microsoft is ze nog volop aan het testen bij Windows Insiders. Hoewel de softwarereus de feature nog niet officieel aangekondigd heeft, konden ze die bij XDA Developers wel al spotten in Phone Link-versie 1.24051.91.0, in de Windows 11 Insider Dev Channel-build 26120.670. The Verge meldt ook dat de feature beschikbaar is in de bèta-build 22635.3646.

Als je deelneemt aan het Windows Insider-programma, moet je de Phone Link-app bijwerken naar de recentste versie. Zoals steeds moet je daarbij wel in acht nemen dat de feature nog in ontwikkeling is en mogelijk niet elke keer goed werkt. Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer Microsoft de nieuwigheid uitrolt naar alle Windows 11-gebruikers.

Uitgelicht artikel surface laptop Windows 11 krijgt AI-upgrade met gloednieuwe Copilot+-pc’s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business