Nieuws

Nieuwe Surface Laptop en Surface Pro voorgesteld als Copilot+-pc’s

surface laptop
© Microsoft
Op zijn Surface- en Copilot+-event heeft Microsoft enkele nieuwe consumentenlaptops voorgesteld: de Surface Laptop en Surface Pro.

Enkele maanden geleden onthulde Microsoft al enkele zakelijke Surface-toestellen en nu is het de beurt aan de consumentenlaptops, die uiteraard bij de eerste lichting Copilot+-PC’s horen. 

Surface Laptop

De nieuwe Surface Laptop heeft dunnere schermranden en krijgt een 13,8-inch- en 15-inch-variant. De Snapdragon X Elite-chipset moet hem zo’n 86 procent sneller maken dan zijn voorganger, aldus Microsoft. De Surface Laptop krijgt ook 32 GB RAM aan boord en tot 1 TB aan opslag. Bovendien moet de switch naar Arm-architectuur de laptop energiezuiniger maken. Volgens Microsoft zou het 15-inchmodel tot 22 uur kunnen meegaan op een batterijlading en zou je tot 15 uur lang video kunnen afspelen of kunnen surfen. De nieuwe Surface Laptop is verkrijgbaar vanaf 18 juni en prijzen beginnen bij 1.199 euro.

Surface Pro met oled

De 11de editie van de Surface Pro gaat nog een trapje hoger en pakt uit met een knap oleddisplay, een primeur voor de laptopreeks van Microsoft. De beste 2-in-1-laptop in de serie zou volgens Microsoft 90 procent sneller zijn dan de vorige generatie en 14 uur aan lokale videoplayback bieden, op één batterijlading. De connectiviteit lijkt met slechts 2 usb-c-poorten wel eerder beperkt. De versie met lcd-scherm heb je vanaf 1.199 euro. Wil je het oleddisplay, dan starten de prijzen bij 1.799 euro. Het Surface Pro-toetsenbord is wel niet inbegrepen. De basisversie kost 159,99 euro en voor de versie met Slim Pen betaal je 309,99 euro. De Surface Slim Pen kost los 129,99 euro.

Third-party laptops

Daarnaast gaan de grote merken, waaronder ASUS, Lenovo, Acer en Dell, ook hun eigen toestellen op de markt brengen die gebruik zullen maken van Copilot+ en zijn AI-functies. Zij hebben hun eerste modellen al onthuld. Ook HP sluit zich aan bij het rijtje, met ondersteuning voor Copilot+ op de Omnibook X en Elitebook Ultra.

Uitgelicht artikel Microsoft Copilot+ Windows 11 krijgt AI-upgrade met gloednieuwe Copilot+-pc’s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business