Sonos luistert naar gebruikers: belangrijke functies terug in de app

Sonos app
© Sonos
Sonos heeft weer een update uitgebracht voor zijn vernieuwde app om klachten van gebruikers te tackelen. Na de update biedt de Sonos-app ook weer een slaaptimer.

De Sonos-app werd vorige maand grondig gerenoveerd, met alle belangrijke functies op het startscherm. Zo speel je nu nog makkelijker je favoriete nummers af op je Sonos-speakers of -soundbar. Echter, met de update verdwenen ook enkele belangrijke functies. Zo was het sindsdien niet meer mogelijk om een slaaptimer in te stellen of de volgorde van afspeellijsten aan te passen. Tot frustratie van gebruikers, die liever teruggrijpen naar de oude app. Voor hen heeft Sonos goed nieuws: de verloren functies keren terug.

Slaaptimer maakt zijn comeback

Sonos beloofde kort na de update dat alle belangrijke functies “binnen enkele maanden” terug zouden keren. Medio mei kwam het al met een update waarmee de mogelijkheid om alarmen in te stellen werd hersteld. Versie 80.02.05 van de Android-app – eenzelfde update verschijnt voor iOS – brengt verdere verbeteringen met zich mee. Na de update kan je onder andere weer een slaaptimer instellen, ideaal voor als je even muziek wil beluisteren voordat je gaat slapen.

Naast de terugkeer van de slaaptimer, biedt de Sonos-app je nu ook de mogelijkheid om nummers aan het begin of einde van de afspeellijst toe te voegen. Verder is het startscherm geoptimaliseerd, de instelprocedure verbeterd en heeft de Sonos-app nu wifi-instelmogelijkheden voor BLE-producten. De Ace-hoofdtelefoon, die vanaf 5 juni te koop is in België, wordt nu ook ondersteund in de app.

Uitgelicht artikel Sonos Ace wit Sonos Ace officieel: langverwachte hoofdtelefoon kost 499 euro

iOS-specifieke verbeteringen

Sommige verbeteringen zijn specifiek voor de iOS-versie. Zo biedt de app op iOS nu een aparte mute-knop, verbeterde Trueplay-connectiviteit, afstandsopties voor surroundopstellingen en line-out-opties voor de Sonos Port.

Meer updates op de planning

De bovenstaande functies zijn per direct beschikbaar op Android en iOS, evenals in de Sonos-webapp. Het ontwikkelingsteam verwacht medio juni nog enkele upgrades uit te rollen, zo blijkt uit een bericht op de Sonos-subreddit. De focus ligt op het verbeteren van de zoekmogelijkheden in lokale muziekbibliotheken en er komen ook verbeteringen voor slechtzienden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business