Nieuws

Sonos herstelt enkele basisfuncties voor app, nog lange weg te gaan

Sonos Roam SL
© Sonos
In Sonos' nieuwe app ontbreken heel wat functies. Enkele functies herstelt het merk nu al, maar er is nog heel wat werk aan de winkel.

Eerder deze maand toverde Sonos zijn app om: via een software-update werden klanten automatisch overgezet op een geheel nieuwe applicatie. Dat was tegen de zin van gebruikers, want zij merkten meteen dat er een aantal cruciale functies uit de app ontbraken. Sonos heeft die kritiek gehoord, en zal de komende maanden opnieuw functies aan de app toevoegen.

De nieuwe app van Sonos ontbeert heel wat basisfuncties, die meeste gebruikers ondertussen gewend waren. Stap voor stap wil het audiomerk de functionaliteit van de app herstellen. Daarvoor stuurde het bedrijf op 14 mei al een eerste software-update uit. Die herstelt enkele basisfuncties, maar maakt de nieuwe app niet meteen gelijkwaardig aan de oude.

Wekker die je niet kan snoozen

De eerste verloren functie die Sonos terughaalt, is de mogelijkheid om alarmen toe te voegen en te bewerken in de Sonos-app. Met de functie kan je de luidsprekers van Sonos ’s ochtends muziek laten spelen, zodat je ’s ochtends wakker kan worden met muziek. De functie was verdwenen in de nieuwe app, maar wordt dus nu hersteld. Dat is goed nieuws, al is de functie deze keer eerder halfbakken. Als het alarm afgaat, zal je meteen uit bed moeten komen: het alarm snoozen kan namelijk nog niet. Die functie voegt het merk “binnenkort” pas toe aan de app.

In de oude Sonos-app zat ook de mogelijkheid om een slaaptimer in te stellen. Op die manier kon je de speakers na een bepaald moment automatisch dempen, zodat ze niet de hele nacht voor niets staan te spelen. Die functie wordt half juni weer in de app verwacht.

Wifi-instellingen voorlopig onbereikbaar

Sonos haalt daarnaast enkel problemen weg in het software-updatescherm en het scherm met je netwerkdetails. Wat de speakerfabrikant daar precies aanpast, is echter onduidelijk. Vanaf half juni zouden gebruikers ook hun wifi-instellingen weer kunnen bijwerken. Tot die tijd is het verstandig om geen aanpassingen aan het wifinetwerk te doen, want dat kan je Sonos-speakers saboteren.

Toegankelijkheid

Verder boekt de nieuwe Sonos-app vooral voortuitgang op basis van toegankelijkheid. Dat deeltje waren ze met de nieuwe app namelijk vergeten: voor blinden werd het na de update onmogelijk om de app te gebruiken. De toepassing werkt nu met VoiceOver op iOS, waardoor mensen met een zichtbeperking terug door de app kunnen navigeren. Dat staat wel nog niet helemaal op punt: op 21 mei verwacht Sonos een update uit te sturen die de toegankelijkheid voor mensen met een zichtbeperking verbetert.

Basisfuncties nog onderweg

Naar de toekomst toe lijkt Sonos zich op basisfuncties te focussen. De mogelijkheid om te zoeken in je lokale muziekbibliotheek keert vanaf half juni terug. Iets eerder al krijgen gebruikers opnieuw de mogelijkheid om muziek aan de wachtrij toe te voegen: ook die basisfunctie ontbreekt momenteel nog uit de app.

Uitgelicht artikel Sonos app Sonos gaat de mist in met nieuwe app die belangrijke functies mist

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business