Xbox Series X nu ook zonder schijf voor 499 euro

Xbox Series X digital
© Microsoft
Microsoft biedt de Xbox Series X voortaan ook aan zonder optische drive. De volledig digitale versie van de Series X verschijnt in het Robot White met een 1 TB SSD.

Net als de digitale versie van de Xbox Series S, heeft de vernieuwde Series X geen fysieke schijven. De afwezigheid van een optische drive maakt de gameconsole ook een stuk goedkoper. Microsoft brengt de volledig digitale Series X op de markt voor 499 euro. Overigens betekent dat niet dat je echt bespaart: de Series X met discdrive is nu vaak al voor minder dan 500 euro te koop.

Microsoft introduceert daarnaast ook een Special Edition van de Xbox Series X. Deze beschikt over een 2 TB SSD en heeft een nieuwe kleur: Galaxy Black. Volgens Microsoft moet die kleur de glinsteringen van ons sterrenstelsel nabootsen, zij het met groene sterren. Daarnaast zijn ook de standaard van de Series-console en de onderkant van de controller uitgerust in Xbox-groen.

Xbox Series X Special Edition
© Microsoft

Over de Special Edition Series X zegt de Xbox-maker dat de console in een beperkte oplage beschikbaar komt, met een prijskaartje van 649,99 euro.

Meer opslagruimte voor de Series S

De Series S krijgt ook een nieuw familielid. Er komt een nieuwe opslagvariant bij voor de witte Series S. Die was tot nu toe alleen verkrijgbaar met 512 GB opslaggeheugen. Na de upgrade komt er een variant met 1 TB opslagruimte bij. Die bestond overigens al wel in de Series S, maar alleen op de zwarte variant.

De voorraad van de Carbon Black Series S met 1 TB SSD raakt stilaan op. Microsoft zegt geen nieuwe exemplaren van te produceren. Wie toch meer dan 512 GB opslagruimte wil, kan dat krijgen op het Robot White-model. Die is later dit jaar verkrijgbaar voor 349,99 euro in geselecteerde markten.

Uitgelicht artikel Xbox Dashboard Xbox brengt console-interface naar het web

Geen nieuwe Series-console

Voorlopig houdt Microsoft het bij upgrades voor zijn Series X en Series S. Wanneer de fabrikant met een volgende generatie console komt, is niet bekend. Dat laat vermoedelijk nog wel even op zich wachten: pas later dit jaar komen de ditmaal aangekondigde upgrades op de markt.

gamingmicrosoftxboxxbox series x

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN