Nieuws

Xbox brengt console-interface naar het web

Xbox Dashboard
© Xbox
Microsoft brengt een preview van een nieuwe Xbox Cloud Gaming-interface voor het web uit, in bèta.

Xbox introduceert vandaag een nieuwe interface voor zijn Cloud Gaming-platform op het web. Deze omvat de functies van de interface op Xbox-consoles, zoals de Xbox Series X. Zo maakt het bedrijf de ervaring meer gelijklopend doorheen het hele ecosysteem.

De interface geeft toegang tot een waaier aan sociale functies. Zo zal Party Chat beschikbaar zijn. Vanaf nu kan je de browser gebruiken om te bellen naar vrienden tijdens het gamen, in plaats van de specifieke apps. Daarnaast kan je ook berichten sturen naar vrienden, hun profielen bekijken en er toevoegen of blokkeren. Het wordt ook mogelijk om achievements te bekijken.

Hoewel een deel van deze functies reeds beschikbaar waren als je een game gestart had, zijn ze nu ook rechtstreeks vanuit de homepagina te gebruiken. De nieuwe interface komt niet alleen naar het web, maar ook naar slimme tv’s en VR-brillen. Helaas is de Party Chat-functie daar nog niet beschikbaar.

Microsoft test deze nieuwe interface eerst uit bij de Xbox Insiders. Daarna zal het uitgerold worden naar alle Xbox Cloud Gaming-gebruikers, maar dit kan zoals gewoonlijk nog enkele maanden duren.

Xbox-update

De Xbox-update voor april wordt ook uitgerold naar consoles. Deze omvat onder andere de optie om het Discord-soundboard te dempen, meldingen voor de opslagruimte van OneDrive als je gameplay opneemt en nieuwe opties om de mogelijkheid om games of apps te installeren op een Xbox-console te beperken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business