Nieuws

OnePlus Nord CE4 Lite 5G officieel: dit is de nieuwe goedkoopste OnePlus-smartphone

© OnePlus
Vandaag is de OnePlus Nord CE4 Lite 5G officieel gelanceerd voor Europa. Met het toestel wil OnePlus een betaalbare smartphone aanbieden die tegelijkertijd sterke prestaties kan neerzetten.

Ondertussen is het vier jaar sinds de lancering van Nord line-up, het budgetvriendelijke aanbod van OnePlus. Over een mogelijke OnePlus Nord 4 is nog niets geweten, maar vandaag werd wel al de OnePlus Nord CE4 Lite 5G gelanceerd. Waar de gewone Nord weinig opofferingen maakt ten opzicht van vlaggenschepen zoals de OnePlus 12 en Nord Core Edition zich beperkt tot enkele high-end functies, offerden de Nord Lite-varianten in het verleden wel telkens wat functionaliteit op in ruil voor betaalbaarheid.

Specificaties OnePlus Nord CE4 Lite 5G

Het 6,67-inch-amoledscherm van de Nord CE4 Lite 5G heeft een verversingssnelheid van 120 Hz en een piekhelderheid van 2.100 nits. OnePlus benadrukt ook de Aqua Touch-technologie die je helpt bij het bedienen van je telefoon wanneer het regent of je net wat te veel zweet tijdens een workout. Een aardige toevoeging, want niet elk merk kan deze optie aanbieden, zelfs niet voor hun high-end toestellen.

Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 695 5G-chipset, gecombineerd met 8 GB RAM en 256 GB opslag, die uitgebreid kan worden met 2 TB via microSD, een mogelijkheid die enkel de Core Edition-telefoons van OnePlus ondersteunen.

Sinds de samenwerking met Hasselblad zet OnePlus ook steeds meer in op fotografie. Hoewel de camera van de CE4 Lite geen onderdeel uitmaakt van die samenwerking, werd er wel nog voorzien in een 50 MP Sony LYT-600-camerasensor met beeldstabilisatie, een 2MP-dieptesensor voor betere portretten en een 16MP-frontcamera.

De OnePlus Nord CE4 Lite 5G draait op OxygenOS 14, werd voorzien van een 5.110mAh-batterij en ondersteunt 80 W SuperVOOC-snelladen. Reverse charging aan 5 W is ook mogelijk, handig wanneer je draadloze oortjes plots leeg zijn. Voor de liefhebbers is er ook een hoofdtelefoonaansluiting beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid in België

Het toestel is beschikbaar in de kleuren Super Silver en Mega Blue en is vanaf 1 juli 2024 verkrijgbaar in België voor 329 euro. Bij aanschaf tussen 24 juni en 31 juli 2024 krijgen klanten gratis de OnePlus Nord Buds 2 en 50 euro korting.

mobieloneplus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen