ChatGPT-app arriveert op macOS

ChatGPT Store
© Unsplash / Levart Photographer
OpenAI heeft de ChatGPT-app uitgebracht voor macOS. Eerder kon je de AI-chatbot al oproepen via Android en iOS. Er is nog geen Windows-versie beschikbaar.

Ruim een jaar geleden introduceerde OpenAI al de officiële iOS-app voor ChatGPT. In de zomer volgde toen ook Android, maar voor pc-gebruikers was het nog even wachten op de officiële desktopapplicaties. Recent kwam de macOS-app al beschikbaar voor ChatGPT Plus-abonnees. Vanaf nu kunnen alle ChatGPT-gebruikers ermee aan de slag.

In de macOS-app van ChatGPT kun je direct je vragen stellen aan de AI-chatbot, zonder hiervoor eerst een browservenster te hoeven openen. Afhankelijk van je vereisten kun je nog kiezen uit diverse taalmodellen (LLM’s): GPT-3.5, GPT-4, GPT-4o en DALL-E 3. De laatstgenoemde kan aan de hand van je prompts afbeeldingen creëren. Hiervoor kun je zelf ook eerst afbeeldingen uploaden. Bestandsupload wordt ook ondersteund in de ChatGPT-app: pdf-bestanden kun je zo moeiteloos laten samenvatten door de AI.

macOS-app ChatGPT
© OpenAI

Momenteel ontbreken er nog wel een paar elementen in de ChatGPT-app voor macOS. OpenAI zegt dat de geavanceerde spraakmodus van GPT-4o bijvoorbeeld nog niet werkt. Dit wordt later dit jaar opgelost. Je kunt al wel gebruikmaken van de standaard spraakfunctie in de ChatGPT-app. Verder ondersteunt de ChatGPT-app nog niet de officiële API en de bijbehorende functies.

Windows-app komt later

Om van de ChatGPT-app gebruik te maken, moet je wel over een recente Mac beschikken. Enkel Mac-pc’s en MacBooks met een Apple Silicon M1-chip of nieuwer worden ondersteund. Ook moet je pc of laptop minimaal macOS Sonoma draaien. Macs met Intel-chips krijgen dus geen toegang tot de nieuwe ChatGPT-app.

Windows-gebruikers moeten nog even geduld hebben. Ergens later dit jaar hoopt OpenAI de Windows-app te lanceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business