Nieuws

ChatGPT-app voor Android nu beschikbaar in België

ChatGPT
© iStock / Robert Way
OpenAI heeft maandagavond zijn officiële ChatGPT-app voor Android in België uitgebracht. De app kwam verleden week in onder meer de VS beschikbaar.

Vorige week dook OpenAI’s ChatGPT-app voor Android op bij Amerikaanse Androidgebruikers. Nu zijn ook Europese ChatGPT-liefhebbers aan de beurt. Ze kunnen de ChatGPT-app direct downloaden uit de Play Store. In mei kwam dezelfde app beschikbaar voor iOS-gebruikers, die inmiddels dus al geruime tijd van de AI-chatbot-app gebruik kunnen maken. Functioneel zijn de apps vrijwel gelijk: de iOS-versie bevat enkel nog een extra integratie met Siri.

Wat je kan doen met de ChatGPT-app op Android? Eigenlijk alles dat je gewoon bent met ChatGPT in de mobiele browser. Waar de mobiele app in moet excelleren is zijn gebruiksvriendelijkheid. OpenAI zegt alle functies te hebben geoptimaliseerd voor kleinere schermen.

Degenen met een ChatGPT Plus-abonnement worden ook bediend door de mobiele app. Dit houdt in dat ze hun snelle reactietijden behouden. Ook krijgen ze steeds als eerste toegang tot ChatGPT’s nieuwste functies. Het GPT-4-taalmodel was daar eerder een voorbeeld van. Die exclusiviteit is wel steeds van beperkte duur – GPT-4 is inmiddels bijvoorbeeld voor iedereen toegankelijk.

Strijd tegen niet-officiële apps

Het verschijnen van de officiële ChatGPT-app op Android moet ook een einde brengen aan OpenAI’s strijd tegen onofficiële apps. Met die apps kregen gebruikers – soms tegen een forse maandelijkse kost – toegang tot OpenAI’s gratis GPT-API. Nu de officiële ChatGPT-app beschikbaar is, kunnen gebruikers die apps achter zich laten, is het idee.

Hoe je de officiële ChatGPT-app herkent? In eerste plaats aan de uitgever: OpenAI. Ook kun je naar de applicatie navigeren vanaf OpenAI’s website (openai.com).

Uitgelicht artikel OpenAI Waarom je best wegblijft van niet-officiële ChatGPT-apps

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business