Officiële ChatGPT-app voor Android arriveert

ChatGPT-4 Turbo
© Unsplash
Nadat de officiële ChatGPT-app eerder deze week op Googles Play Store verscheen, is de app nu ook daadwerkelijk beschikbaar voor Androidgebruikers.

Eerder deze week verscheen de officiële ChatGPT-app voor Android al eens in de Play Store. Toen was het enkel nog mogelijk om je te registreren voor het downloaden van de app. Daarbij krijgen gebruikers een melding als de app van OpenAI definitief beschikbaar is. Het lijkt nu (bijna) zover – de eerste Amerikaanse gebruikers hebben een downloadknop zien verschijnen bij de officiële ChatGPT-app, meldt 9to5Google.

Daarmee is het officiële mobiele aanbod voor ChatGPT eindelijk compleet. In mei bracht OpenAI al de app voor iOS uit. Ditmaal is dat dus ook het geval voor Android. Vooralsnog is de app wel enkel in Bangladesh, Brazilië, India en de VS beschikbaar. De AI-ontwikkelaar verwacht ChatGPT voor Android komende week in meer landen uit te brengen. Of België en Nederland daar ook direct onder vallen is niet bekend. OpenAI’s iOS-app is intussen wel in België en Nederland beschikbaar.

Gebruiksvriendelijke interface

Met het mobiele aanbod wil OpenAI een geoptimaliseerde interface bieden voor mobiele gebruikers. Gebruikers die duidelijk behoefte hadden aan zo’n app, blijkens de wildgroei van allerlei onofficiële GPT-diensten. Functioneel gezien sluit de app zich aan bij de browserversie van ChatGPT. Voor gebruikers met het ChatGPT Plus-abonnement bevat de app nog één extraatje. De chatbot kan zich daarmee namelijk voorgaande gesprekken herinneren en daar data uit putten.

Uitgelicht artikel ChatGPT ChatGPT kan zoeken op het web via Bing

Andere voordelen van het Plus-abonnement blijven ook behouden, inclusief de snelle reactietijden en vroege toegang tot nieuwe functies. Of OpenAI ook Android-specifieke functies wil toevoegen in zijn ChatGPT-app voor Android, moet nog blijken. Op iOS bracht het alvast ondersteuning voor Siri en Shortcuts.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business