Nieuws

ChatGPT voor Android komt eraan

chatgpt voor android
© OpenAI/Google Play
ChatGPT verschijnt deze week voor Android-telefoons en –tablets. iPhone-gebruikers hebben de AI al sinds mei in hun broekzak zitten.

Hoewel er al een Google Play-pagina is voor ChatGPT, is het niet helemaal duidelijk of ook wij de app al meteen gaan kunnen gebruiken. Bij Google Play is het alleszins wel mogelijk om je vooraf te registreren om de app te kunnen downloaden van zodra die beschikbaar is.

ChatGPT voor Android

Mocht de app in eerste instantie enkel beschikbaar zijn voor Amerikaanse Androidgebruikers, dan zal OpenAI het bereik ongetwijfeld uitbreiden. Voor de iOS-app van ChatGPT gebeurde dat immers al na enkele dagen. Onrechtstreeks is ChatGPT via Android al bereikbaar via de browser, al is de interface uiteraard niet echt ideaal voor mobiele schermgroottes. Een volwaardige app biedt straks een interface voor optimaal gebruiksgemak op Android-apparaten én ondersteuning van specifieke Android-onderdelen.

ChatGPT op iOS bracht namelijk ook ondersteuning voor Siri en Shortcuts met zich mee. OpenAI voegde die functies in juni nog toe. Zo is het mogelijk om via Shortcuts een prompt te maken, op te slaan en het te versturen naar vrienden. Verder kunnen gebruikers al Siri gebruiken om de app op te starten en de eerder vermelde Shortcuts aan te maken.

Uitgelicht artikel OpenAI Waarom je best wegblijft van niet-officiële ChatGPT-apps

Tot slot wil OpenAI zijn betalende ChatGPT Plus-leden een upgrade geven, waarmee de AI-chatbot een continu geheugen krijgt. Hij zal zich over verschillende conversaties heen kunnen ‘herinneren’ wie de gebruiker is en op die manier de antwoorden op bepaalde vragen kunnen stroomlijnen. Ook wie straks de Android-app van ChatGPT gebruikt, zal die nieuwe feature kunnen benutten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business