Nieuws

ChatGPT kan zoeken op het web via Bing

ChatGPT
© iStock / Robert Way
ChatGPT is nu in staat om het web te doorzoeken via Microsoft Bing. De functie is exclusief voor betalende gebruikers van ChatGPT Plus.

De nieuwe feature heet Browsing. Ze kan ingeschakeld worden door naar de New Features-sectie van de appsettings te navigeren, ‘GPT-4’ te selecteren in de model switcher en vervolgens ‘Browse with Bing’ aan te duiden in het drop-downmenu. Browsing is zowel beschikbaar voor de app op Android als die voor iOS, zo laat ontwikkelaar OpenAI weten.

Je zou denken dat een klassieke zoekopdracht net haaks staat op het op dialoog gebaseerde informeren van ChatGPT. OpenAI legt uit dat het zoeken in Bing vooral handig is voor onderwerpen die heel actueel zijn, net als andere informatie die net buiten de oorspronkelijke trainingsdata van ChatGPT ligt. Zet je Browsing uit, dan wordt de kennis van ChatGPT plots beperkt tot het jaar 2021 en eerder.

Browsing in ChatGPT exclusief voor Bing

Dat ontwikkelaar OpenAI voor de exclusieve ondersteuning van Bing kiest, mag niet verbazen. Microsoft werkt immers nauw samen met OpenAI en investeerde al ruim 10 miljard dollar in de ontwikkeling van ChatGPT. Het zou dus zomaar kunnen dat de resultaten die via Browsing komen bovendrijven meer richting Microsoft-pagina’s wijzen dan die in andere zoekmachines zoals Google.

Als het ooit ergens fout loopt tussen Bing en ChatGPT, hebben gebruikers niets om op terug te vallen en op termijn zou dat de gezonde concurrentie in het gedrang kunnen brengen. Toch is Browsing een mooie aanvulling op een van de grootste beperkingen van ChatGPT tot dusver.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business