Samsung Galaxy Z Fold 6 wordt 300 euro duurder

Samsung Galaxy Z Fold 6
© Samsung Kazakhstan
Voorafgaand aan het Galaxy Unpacked-event in Parijs zijn de prijzen van de Samsung Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6 gelekt. Beide toestellen worden duurder dan hun voorgangers.

Dit voorjaar werd al bekend dat Samsung de prijzen van de Flip 6 en Fold 6 wilde verhogen. Er werd toen gesproken over een prijsstijging van 100 euro voor beide modellen. De Galaxy Z Flip 6 zou hierdoor 1.299 euro gaan kosten, terwijl de Galaxy Z Fold 6 zelfs 1.999 euro zou moeten kosten. SmartPrix meldt echter dat we voor de Fold 6 eerder moeten rekenen op een prijsstijging van ongeveer 300 euro, waardoor die zo’n 2.200 euro gaat kosten. Daarvoor krijg je het instapmodel met 256 GB opslag. Voor wie meer opslag wil, is er de variant met 512 GB opslag voor 2.330 euro, of 1 TB voor 2.580 euro.

Volgens MySmartPrix houdt Samsung de prijsstijging voor de Flip 6 beperkt tot 130 euro. Voor de variant met 256 GB opslag betaal je zodoende 1.330 euro. De upgrade naar 512 GB opslag resulteert in een prijskaartje van 1.450 euro.

Upgrades Z Flip 6 en Z Fold 6

Wat Samsung te bieden heeft om de prijsstijging te verantwoorden, moet nog blijken. De Z Flip 6 krijgt naar verluidt meer RAM (8 naar 12 GB), een nieuwe 50MP-hoofdcamera en een grote 4.000mAh-batterij, van 3.700 mAh in de Flip 5. De upgrades voor de Z Fold 6 zijn daarentegen heel wat beperkter. Mogelijk wordt het ontwerp licht aangepast en krijgt de foldable een nieuwe, snellere chipset.

De goedkopere Galaxy Z Fold 6, waar eerder over werd gesproken, lijkt van het menu verdwenen te zijn. Het Fan Edition-toestel wordt deze zomer in ieder geval niet uitgebracht. Samsung gaf eerder al te kennen voorlopig nog geen goedkope foldable te lanceren. De verhoogde prijskaartjes lijken dat nogmaals te bevestigen.

Concurrentie neemt toe

Opmerkelijk is dat Samsung juist nu de prijzen flink lijkt op te hogen. Recent raakte nog bekend dat de Zuid-Koreanen de leiding in de foldables-markt zijn verloren aan merken als Lenovo. Dat merk zet de laatste jaren grote stappen met de Motorola Razr-serie. Ook Huawei ziet de verkopen in China flink toenemen. Samsung is de enige grote speler die minder toestellen verkoopt.

Gestegen componentkosten kunnen als reden dienen voor de hogere prijzen. Tegelijkertijd nemen de kosten van software toe. Juist AI, dat deels op Samsungs eigen servers draait, zorgt op termijn voor extra kosten. In eerste instantie zal het bedrijf zijn AI-functies ook zonder betaling aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business