Nieuws

Samsung Galaxy Z Fold 6 FE kost nog geen 800 euro

Samsung Galaxy Z Fold 6
© OnLeaks
Samsung lanceert deze zomer mogelijk een Fan Edition-versie van de Galaxy Z Fold 6. Naar verluidt ligt de prijs van de Galaxy Z Fold 6 FE ver onder de 1.000 euro.

De Galaxy Z Fold-reeks van Samsung is voor velen onbereikbaar. De Galaxy Z Fold 5 had bij zijn introductie een prijskaartje van 1.899 euro. Inmiddels is de prijs gezakt tot nog geen 1.300 euro, maar echt ‘betaalbaar’ zal de smartphone nooit worden. Om de Galaxy Z Fold-ervaring aan meer mensen te kunnen aanbieden, wil Samsung dit jaar een Fan Edition-variant van de Galaxy Z Fold 6 introduceren.

Goedkopere variant: Galaxy Z Fold 6 FE

We kennen de FE-serie nu vooral van de goedkopere Galaxy S-telefoons, zoals de Galaxy S23 FE. Vorig jaar introduceerde Samsung ook een FE-variant in de Galaxy Buds-serie.

Volgens de Zuid-Koreaanse nieuwssite Sisa Journal-e heeft Samsung voor 2024 een Galaxy Z Fold 6 FE in petto. Dit toestel moet fors goedkoper worden dan de reguliere Samsung Galaxy Z Fold 6: in Zuid-Korea zou het 10,5 miljoen Koreaanse won kosten. Omgerekend is dat ongeveer 720 euro, exclusief belastingen. Inclusief belastingen en andere kosten kom je vermoedelijk uit rond de 1.000 euro. Daarmee zou de Fold 6 FE alsnog flink goedkoper zijn dan de Z Fold 5 en de aanstaande high-end Galaxy Z Fold 6.

Besparingen op de hardware

Het lagere prijskaartje betekent ook dat er bespaard is op de hardware. Samsung zou onder meer besparen op de chipset. Het topmodel draait mogelijk op de high-end Snapdragon 8 Gen 3, terwijl de FE-variant de goedkopere Snapdragon 8S Gen 3 van Qualcomm gebruikt. Deze chip is een stuk minder snel dan de 8 Gen 3 en levert ook in op AI- en modemprestaties.

Eerder bleek al dat de goedkopere Galaxy Z Fold 6 mogelijk geen S Pen-ondersteuning krijgt. De S Pen lijkt voorbehouden te blijven aan de Ultra-variant van de Galaxy Z Fold 6-reeks. Verder gebruikt Samsung een goedkoper scherm en een iets kleinere batterij. Over het frame van de Z Fold 6 FE wordt niet gesproken. Vermoedelijk is dit net als bij de topmodellen gemaakt van aluminium, met een glazen achterkant. Fan Edition-modellen krijgen wel vaker glanzende achterkanten, terwijl de topmodellen te herkennen zijn aan de matte afwerking.

Unpacked-event in juli

Het is nog niet zeker of er daadwerkelijk een Fan Edition-model van de Galaxy Z Fold 6 komt. Samsung heeft er tot nu toe niets officieels over bekendgemaakt. De afgelopen maanden verschenen er echter wel meermaals geruchten over een goedkopere foldable van Samsung. Een Fan Edition-variant zou een uitwerking van die geruchten kunnen zijn.

In juli horen we mogelijk meer over de foldable. Samsung houdt dan mogelijk zijn Unpacked-event, vlak voor de start van de Olympische Spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business