Samsung Galaxy Z Flip 6 en Z Fold 6 worden fors duurder

Samsung Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5
© Samsung
De Samsung Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6, die deze zomer verschijnen, worden waarschijnlijk duurder dan hun voorgangers.

Tegen de verwachtingen in verlaagde Samsung dit voorjaar de prijzen van de Galaxy S24-serie. Enkel de Galaxy S24 Ultra werd iets duurder. Voor de Galaxy Z Flip 6 en Z Fold 6 ligt er echter geen prijsverlaging in het verschiet, schrijft TechManiacs. Samsung heeft voor beide foldables een hogere prijs in gedachten. In Europa zouden de prijzen van de Flip 6 en Fold 6 met 100 euro stijgen. Hierdoor kost de instapvariant van de Fold 6 ineens 1.999 euro.

Wie kiest voor de fliptelefoon, krijgt een rekening van 1.299 euro voorgeschoteld. Ook hier gaat het om het instapmodel. In tegenstelling tot eerdere geruchten zal Samsung volgens de site geen derde Galaxy Z-model uitbrengen. Althans, niet in Europa: eerdere lekken voorspelden al dat de Galaxy Z Fold 6 Ultra enkel in Zuid-Korea verschijnt.

Vlak voor Olympische Spelen

De Griekse website weerlegt ook een eerder gerucht over het Galaxy Unpacked-event. Dat zou op 10 juli plaatsvinden. Volgens de website is dat onjuist, en vindt Unpacked plaats op 24 juli, twee dagen voor de start van de Olympische Spelen. Dat hangt samen met een grootschalige promotiecampagne tijdens de Spelen van Parijs. Het lanceringsevenement vindt ook plaats in Parijs.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Z Fold 6 wordt slanker, lichter én breder

AI-upgrade en ongewijzigd design

Hoe Samsung de prijsstijging van de Flip 6 en Fold 6 gaat verantwoorden, is niet duidelijk. Het ontwerp is, blijkens gelekte renders, grotendeels ongewijzigd gebleven. AI speelt uiteraard een rol op de nieuwe Galaxy Z-modellen, maar dat geldt ook voor oudere foldables.

Welke wijzigingen Samsung exact heeft doorgevoerd, zal op 24 juli blijken. De elektronicagigant lanceert op die datum mogelijk ook de Galaxy Watch 7, Watch FE, Watch X en de Galaxy Ring.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business