Nieuws

Samsung Galaxy Z Fold 6 wordt slanker, lichter én breder

© Samsung
Het prototype van de Galaxy Z Fold 6 lekte uit. Als alle informatie klopt, wordt het nieuwe toestel opnieuw dunner en lichter.

Samsung was een van de eerste merken die vouwbare telefoons aan de man kon brengen. Sinds begin 2019 is de Samsung Galaxy Z Fold te krijgen. Inmiddels zit de Galaxy Z Fold 6 eraan te komen. Die zesde vouwtelefoon moet heel wat aantrekkelijker worden voor doorsneegebruikers. Zo wordt het toestel slanker en lichter, maar ook een beetje breder.

Dunner, lichter, breder

De huidige Galaxy Z Fold is in toegevouwen toestand 13,4 mm dik. Daar scheert de Zuid-Koreaanse fabrikant voor de nieuwste editie wat vanaf. Dat is op zich niets ongewoons: de Fold-toestellen worden namelijk stelselmatig dunner en lichter. Deze keer zou het, qua dikte, om een verkleining van 10% gaan. Daardoor zou de vouwtelefoon nog ongeveer 12,1 mm dik zijn. In opgengevouwen toestand zou het toestel slechts 5,6 mm dik zijn.

In opengevouwen toestand zal je bovendien merken dat het scherm iets vierkanter is geworden. Ice Universe meent, op basis van het prototype, dat de aankomende Fold een schermdiagonaal van 7,6 inch heeft. Niet alleen die diagonaal, maar ook de beeldverhouding zou aangepast worden. In de Fold 5 gaat het nog om een 6:5-verhouding, maar dat wordt in de Fold 6 7:6. Langs buiten wordt het scherm ook iets bruikbaarder, doordat het een 22:9-verhouding krijgt. Met een diagonaal van 6,3 inch moet dat ervoor zorgen dat de dichtgevouwen vouwtelefoon meer als een normale smartphone aanvoelt.

Uitgelicht artikel OnePlus Open review: de nieuwe standaard voor foldables

Ook aan het gewicht van de Fold-telefoon wordt gewerkt. Weegt de Fold 5 nog 253 gram, dan weegt de Fold 6 wellicht nog 238 gram. Volgens insiders zou Samsungs nieuwste vouwtelefoon ongeveer 238 gram wegen.

Welke ingrepen het mogelijk maken om het toestel zowel lichter als slanker te krijgen, is onbekend. Gekende innovaties, zoals het waterdruppelscharnier, blijven wel aanwezig. Dat scharnier zorgde ervoor dat de Fold 5 volledig kon dichtvouwen, zonder dat er ruimte overblijft tussen de twee schermen.

De dunste vouwtelefoons

Samsung is steeds een voortrekker geweest als het over vouwbare toestellen gaat, al lijkt het die positie nu een beetje kwijt te spelen. Hoewel de nieuwe Fold 6 dunner zal zijn dan de Fold 5, slagen de Zuid-Koreanen er niet in om hun vouwtelefoon de dunste te maken. Die eer is weggelegd voor Chinese fabrikanten zoals OnePlus en Huawei.

OnePlus wist eerder dit jaar te verbazen met de OnePlus Open. Die telefoon weet, in het segment van de vouwtelefoons, een interessante prijs-kwaliteitsverhouding te bieden. Bovendien was het toestel zowel slanker als lichter dan de Fold 5. De dunste vouwtelefoon? Die komt van bij Huawei. Hun Mate X5 is 11,1 mm dun.

Met andere woorden: ook de Fold 6 zal niet de dunste of lichtste vouwtelefoon worden. Samsung komt in ieder geval wel dichter in de buurt van OnePlus, al is de vraag hoe lang dat zal duren.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Z Fold Scharnierproblemen Samsung Galaxy Z Fold 4: innovatie de boosdoener?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business