Nieuws

Scharnierproblemen Samsung Galaxy Z Fold 4: innovatie de boosdoener?

Samsung Galaxy Z Fold
© Samsung
Innovaties voor het scharnier op de Samsung Galaxy Z Fold-serie zorgen nu mogelijk voor schade aan de Galaxy Z Fold 4. Dat terwijl ze de toestellen juist minder kwetsbaar moesten maken.

De introductie van Samsungs eerste Galaxy Fold verliep niet bepaald vlekkeloos. Nog voordat Samsung de smartphone in de winkel kon leggen, doken de eerste beelden op van defecte toestellen. De smartphone bleek buitengewoon kwetsbaar voor vuil. Een klein stukje zand of ander vuil kon er al toe leiden dat het oledscherm defect raakte.

‘Sweeper Technology’

Het jaar daarop lanceerde Samsung de Galaxy Z Fold 2 5G, de grondlegger van de huidige Galaxy Z Fold-serie, maar vooral ook een nieuwigheid voor het interne ontwerp van de foldables. Sindsdien gebruiken ze namelijk een identieke lay-out voor het scharnier, met borstels die vuil kunnen tegenhouden.

Dat was immers het belangrijkste pijnpunt van de Galaxy Fold: kleine stof- en zanddeeltjes kwamen in het scharnier terecht en werden tijdens het vouwen tegen het scherm aangeduwd. De druk zou er uiteindelijk toe leiden dat de schermen defect raakten. Door een paar borstels toe te voegen op de plekken waar vuil kan binnenkomen, moest dit vuil worden tegengehouden. In de jaren die volgden is Samsung de borstels blijven gebruiken om defecten te voorkomen.

Samsungs innovatieve ‘Sweeper Technology’ lijkt echter voor kopzorgen te leiden bij gebruikers van de Galaxy Z Fold 4. Via onder meer Reddit melden Galaxy Z Fold 4-gebruikers zich met defecten aan het scharnier. Door het defect kunnen de foldables niet meer volledig open worden gevouwen. Wie last heeft van de scharnierproblemen wordt geadviseerd een garantieclaim in te dienen bij de elektronicafabrikant. Zulke claims worden echter niet altijd ingewilligd, meldt een Z Fold 4-eigenaar op Reddit.

Problemen met borstels

De gebruiker besloot zijn Galaxy Z Fold 4 daaropvolgend zelf te repareren, en deed in dat proces een verrassende ontdekking. Samsungs minuscule borstels waren na verloop van tijd in het scharnier van de foldable terechtgekomen, wat de werking ervan verhinderde. Hoe deze borstels zijn losgekomen, is nog onzeker. Vermoed wordt dat de lijm die de borstels op hun plek moeten houden na verloop van tijd zijn plakkracht verliest, waardoor ze losraken en in het scharnier belanden.

Het is onduidelijk of Samsung de problemen heeft opgelost met de Galaxy Z Fold 5. Dat lijm na verloop van tijd los kan komen, is geen verrassing, zeker niet op een plek waar veel hitte wordt gecreëerd.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Z Fold 6 Samsung Galaxy Z Fold 6 FE kost nog geen 800 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business