Nieuws

Samsung CEO noemt te vroege Galaxy Fold-lancering ‘beschamend’

Samsung CEO DJ Koh geeft zelf toe dat er fouten gemaakt werden bij de lancering van de Galaxy Fold.

Samsung CEO DJ Koh, gaf in een vergadering met journalisten in Zuid-Korea toe dat de te vroege lancering van zijn Galaxy Fold beschamend is.

De Koreaanse smartphonemaker was al jaren in de running om de eerste te zijn in de race naar een opvouwbare smartphone. Echter geeft het bedrijf dus nu zelf toe dat te snel zijn geen juiste aanpak is.

“Het was beschamend, ik duwde de Galaxy Fold toch nog door voor hij af was.” DJ Koh, CEO Samsung

Problemen bleven komen

Samsung lanceerde in april zijn Galaxy Fold voor reviewers. Een aantal bekende early adopters van onder andere TheVerge en CNBC kregen als eerste de Fold te testen. Echter bleek nog geen 2 dagen later dat er talrijke problemen waren. Voornamelijk met het scherm dan. Het nieuwe toestel heeft er jaren over gedaan om de markt te bereiken, maar toch liep het nog mis.

De meeste problemen waren schermen die gewoon helemaal zwart werden of die hard begonnen te flikkeren. Het kwam er in ieder geval op neer dat je na twee dagen het toestel gewoon niet meer kon gebruiken. Zo tweette Steve Kovach na 1 dag een foto van het scherm dat nagenoeg helemaal zwart was geworden. Alsof de inkt is uitgelopen.

Waarschuwing

De Koreaanse smartphonemaker reageerde redelijk snel op de binnenkomende berichtgeving. Volgens het bedrijf was het helemaal niet de bedoeling dat de reviewers de screen protector van het toestel trokken. Bij de consumentenversie zou een waarschuwing gezeten hebben, maar dus niet bij de review-toestellen.

Volgens het bedrijf zou dit mee aan de grondslag van de problemen liggen. Echter kon TheVerge aantonen dat de screen protector niet het enige probleem  was, aangezien Dieter Bohn de screen protector helemaal niet van het scherm had gehaald. In het begin stak het bedrijf de schuld ook volledig op de recensenten. Nu draait de wind en geeft het bedrijf zijn eigen fouten toe.

6 augustus

Samen met het inzicht van de eigen fout heeft Samsung vandaag ook een uitnodiging de wereld ingestuurd. Die zou vermoedelijk zijn voor de herlancering van zijn Galaxy Fold, en gaat door op 6 augustus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business