Nieuws

Goedkopere Galaxy Z Fold 6 werkt niet met S Pen

Samsung Galaxy Z Fold 6
© OnLeaks
Samsungs lanceert dit jaar vermoedelijk twee modellen van de Galaxy Z Fold 6. Het gerucht doet de ronde dat de goedkoopste variant van de Z Fold 6 geen S Pen-ondersteuning biedt.

Samsung heeft al jaren een sterke grip op de markt voor foldables, maar die positie staat onder druk. In de beginjaren bezette de Zuid-Koreaanse elektronicagigant 90% van de markt, maar dat aandeel is inmiddels gezakt tot zo’n 60%. Marktonderzoeker DSCC verwacht dat dit jaar nog verder zal teruglopen, en dat Huawei Samsung mogelijk van de troon stoot.

Om de impact te beperken, lijkt Samsung te werken aan een nieuwe foldable-strategie met meerdere high-end Galaxy Z Fold-modellen. Dit jaar zou Samsung twee Galaxy Z Fold 6-modellen onthullen: de Z Fold 6 en Z Fold 6 Ultra.

Lagere prijs, minder innovatie

De prijs van het basismodel zou dit jaar een stuk lager liggen dan voorgaande jaren. Daardoor moet de foldable voor meer mensen binnen handbereik komen. Die lagere prijs komt deels door het hergebruik van een bestaand ontwerp. De Z Fold 6 is dan ook nauwelijks vernieuwend: enkel het frame werd iets aangepast, blijkt uit recent opgedoken renders.

Een andere opvallende verandering is het verdwijnen van de S Pen-ondersteuning op de Galaxy Z Fold 6. Wie niet zonder de S Pen kan, moet dan uitwijken naar de Galaxy Z Fold 6 Ultra. Die zou dit jaar exclusief toegang krijgen tot S Pen-ondersteuning, aldus ETNews. Het is nog onduidelijk of de S Pen op het Ultra-model in de behuizing past, of dat de stilus alsnog in een losse hoes opgeborgen moet worden.

Prijsverlaging door ontbreken S Pen?

Het is ook koffiedik kijken of Samsung de stylus ditmaal meelevert. Bij de Galaxy Z Fold 5 was het een los aan te schaffen accessoire. De tijd zal moeten uitwijzen hoeveel de Galaxy Z Fold 6 daadwerkelijk in prijs kan zakken door het ontbreken van S Pen-ondersteuning.

De geruchten over de nieuwe foldable-strategie van Samsung zijn nog niet definitief. Het is ook mogelijk dat Samsung slechts één versie van de Z Fold 6 uitbrengt. Tot Samsung meer informatie vrijgeeft, kunnen we daarover enkel speculeren.

Onthulling tijdens Unpacked-evenement

Uiterlijk eind juli volgt er meer duidelijkheid. Samsung wil de nieuwe Galaxy Z-foldables voor de Olympische Spelen in Parijs onthullen, die in augustus van start gaan. Tijdens het Unpacked-evenement lanceert het mogelijk ook de Galaxy Ring, de Galaxy Buds 3 (Pro) en de Galaxy Watch 7-serie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business