Nieuws

Renders tonen Samsung Galaxy Z Fold 6 met platte ‘iPhone-randen’

Samsung Galaxy Z Fold 6
© OnLeaks
De eerste renders van de Samsung Galaxy Z Fold 6 zijn woensdagochtend opgedoken via OnLeaks. Het ontwerp van de foldable lijkt nauwelijks te zijn gewijzigd.

Samsungs foldable-segment beslaat steevast twee modelreeksen: de Galaxy Z Fold en Galaxy Z Flip. In de Z Fold-reeks komt de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant deze zomer mogelijk met de Galaxy Z Fold 6, de opvolger van de Z Fold 5. Renders van OnLeaks lijken er nu op te wijzen dat de telefoon grotendeels hetzelfde ontwerp krijgt als zijn voorganger.

Het scherm van de gelekte telefoon lijkt wel iets rechthoekiger uit te vallen. Ook het frame van de Galaxy Z Fold 6 is afgeplat en verliest de afronding van de Galaxy Z Fold 5. Dat kennen we al jaren van Apples iPhones. Ook Samsungs recente vlaggenschipserie, de Galaxy S24-serie, heeft een dergelijk vlak frame. Verder is bekend dat het toestel 2,6 mm breder wordt in uitgevouwen stand. Kortom: als je de foldable opvouwt, is hij slechts 1,3 mm breder – een verwaarloosbaar verschil.

Verder is de Galaxy Z Fold 6 met 6,1 mm net zo dik als zijn voorganger. Ook ditmaal lijkt Samsung geen plaats te maken voor een ingebouwde S Pen. Het coverscherm lijkt identiek, al is dat lastig te bepalen aan de hand van zulke renders. Mogelijk zijn de schermranden iets dunner geworden om het scherm meer ruimte te geven. De extra 1,3 mm breedte kan ook ten goede komen aan het coverscherm.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5 Samsung Galaxy Z Flip 5 en Galaxy Z Fold 5 officieel onthuld

Galaxy Unpacked-event

Wanneer Samsung de Galaxy Z Fold 6 onthult, zal mettertijd moeten blijken. De laatste jaren bracht het Zuid-Koreaanse merk zijn foldables in juli of augustus op de markt. Voorlopig kunnen we ook enkel gissen naar de prijzen van de Galaxy Z Fold 6.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business