Nieuws

Samsung Galaxy Buds 3 Pro zijn onderweg

Samsung Galaxy Buds 2 Pro
© Samsung
Samsung lanceert in de tweede helft van 2024 de Galaxy Buds 3 Pro. Mogelijk verschijnen de oortjes tezamen met de Galaxy Z Fold 6 en Z Flip 6.

Samsung lanceert meestal eens in de twee jaar een nieuwe Pro-variant van zijn Galaxy Buds. In 2024 staat de opvolger van de Galaxy Buds 2 Pro op het programma, meldt tipster Roland Quandt. Via een bericht op X (voorheen Twitter) meldt Quandt dat Samsung de oortjes in ontwikkeling heeft. Hoewel Quandt geen exacte datum noemt, weet SamMobile-oprichter Danny Dorresteijn te melden dat “H2” wordt aangehouden als introductiemoment. Kortom: de oortjes verschijnen nog voor eind 2024.

Eerdere jaren introduceerde Samsung de vlaggenschipoordopjes steevast tijdens zijn tweede Galaxy Unpacked-evenement. Vermoedelijk is dat ook het geval met de Samsung Galaxy Buds 3 Pro. Of zo’n evenement in juli of augustus doorgaat, blijft voorlopig koffiedik kijken. Vorig jaar onthulde Samsung zijn nieuwe Galaxy Z-, Watch- en Tab-producten al in juli.

Galaxy Buds 3 Pro: verwachtingen

Noch Quandt of Dorresteijn waagt zich aan de specificaties van de high-end Galaxy Buds 3 Pro. Wat de oortjes exact te bieden hebben, blijft dan ook gissen. Verwacht wordt dat Samsung sowieso de actieve ruisonderdrukking (ANC) en omgevingsgeluidfunctie (Ambient Sound) verbetert. Mogelijk gaat ook de geluidskwaliteit erop vooruit. Het is bovendien goed mogelijk dat het ontwerp van de oortjes op de schop gaat. Op welke manier, dat blijft lastig te bepalen.

Uitgelicht artikel Beste draadloze oortjes De 7 beste draadloze oortjes in 2024

Gezien de oortjes pas in de zomer op de markt komen, zou het alvast logisch zijn dat ze de AuraCast-functie ondersteunen. Dat zou gepaard gaan met de ondersteuning van Bluetooth 5.3 of Bluetooth 5.4. Vermoedelijk krijgen ze ook ondersteuning voor Bluetooth LE Audio en de efficiënte LC3-codec.

Prijsstijging aanstaande

Die upgrades gaan mogelijk gepaard met een hoger prijskaartje. De Galaxy Buds 2 Pro verschenen in 2022 voor 229 euro. Concurrenten als de Apple AirPods Pro, Sony WF-1000XM5 en Bose QC Earbuds Ultra kosten elk ongeveer 299 euro. Of Samsung meteen de stap zet naar 300 euro, zal later moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business