Reviews

Samsung Galaxy Buds 2 Pro review: topprestaties voor een schappelijke prijs?

Samsung Galaxy Buds2 Pro
© Samsung
Voordelen
Sterke ruisonderdrukking
Gedetailleerd geluid
Subliem draagcomfort
Nadelen
App mist basic functies
Batterijduur mag écht beter
Aanbevolen prijs: €229
Waar te koop?

Samsung Galaxy Buds 2 Pro - Noise Cancelling - Gray

Totaalscore 8
Het is tijd voor de tweede generatie Buds Pro, de Galaxy Buds2 Pro. Hebben Samsungs draadloze oortjes voldoende te bieden om de AirPods Pro-esque vraagprijs te kunnen verantwoorden?

Als je de Samsung Galaxy Buds 2 Pro voor het eerst uit zijn doos haalt krijg je het gevoel dat je per ongeluk de eerste generatie in je winkelmandje hebt gelegd. De oplaadhoesjes van de eerste en tweede generatie zijn qua formaat bijna gelijk aan elkaar. Daar hebben we niets op tegen overigens; de oplaadcase is precies compact genoeg om makkelijk in de broekzakken van (strakke) jeans te passen.

Open je het hoesje en steek je de Galaxy Buds 2 Pro voor het eerst in je oren, dan merk je dat er wel degelijk meer is veranderd tussen de eerste en tweede generatie van de oortjes. De vraag is of dat voldoende is om de oortjes – die bij de eerste generatie door veel mensen werden afgeschreven wegens het slechte draagcomfort – aan te kunnen raden. Of we dat kunnen? Wij zochten het uit op kantoor en tijdens een reis naar Milaan.

Galaxy Buds2 Pro met case
Op het eerste zicht lijken de oortjes veel weg te hebben van de originele Galaxy Buds Pro

Specificaties

Nu wil je natuurlijk eerst weten waar we het precies over gaan hebben. Hieronder zijn de belangrijkste details van de Galaxy Buds 2 Pro opgelijst.

  • Interne speakers: 10mm (woofer), 5,3mm (tweeter)
  • Waterdichtheid: IPX7
  • Batterijduur: 5 uur (ANC), 18 uur met de oplaadcase
  • Connectiviteit: Bluetooth 5.3
  • Codecs: AAC & SBC
  • Gewicht: 5,5 gram per earbud

Design en draagcomfort

Het design van de originele Galaxy Buds Pro was ons net iets te opvallend. De oortjes kregen toen een chrome coating waardoor ze als een soort spiegel in je oren zaten. Met de Buds 2 Pro heeft Samsung het wat rustiger aangepakt en is de chrome coating vervangen door matte kleuren; in ons geval kregen we de matzwarte versie opgestuurd. Dat er voor een matte coating is gekozen heeft bovendien als voordeel dat de oortjes makkelijk vast te houden zijn én dat je ze nu veel gemakkelijker in je oren gestoken krijgt.

Eenmaal in je oren steken de draadloze oortjes vrijwel niet uit en zorgt de vorm van de oortjes er ook nog eens voor dat ze comfortabel en stabiel in je oren blijven zitten. Ze wegen bovendien slechts 5,5 gram per oortje, waardoor we lange luistersessies (zeg gerust een hele dag op kantoor) kunnen uitzitten met de doppen in, zonder daar last van te krijgen. We zijn wel minder fan van de microfoon-uitsparing waar we na enkele dagen al stof in zagen steken dat we er niet uit krijgen.

Audiokwaliteit

Na wekenlang op dagelijkse basis naar de oortjes te hebben geluisterd zijn we er zeker van: dit is het beste geluid dat we ooit hebben gehoord in draadloze oortjes van Samsung. En niet alleen dat, het geluid behoort werkelijk tot het high-end segment van draadloze oortjes. De Galaxy Buds2 Pro bieden diepe en genuanceerde bass met opvallend veel en rijke details in stemmen en instrumenten. Vrijwel elk nummer komt goed tot zijn recht met deze oortjes. Je luistert zeker en vast met veel plezier naar muziek met deze oortjes.

Het ontbreken van AptX-ondersteuning is wat ons betreft zonde, maar geen oneindig gemis. Verreweg de meeste streamingsdiensten leveren bestanden die daar toch niet van kunnen profiteren. We hebben wel Samsungs nieuwe Seamless Codec getest voor 24-bit audio. Via Tidal konden we kleine detailverschillen waarnemen ten opzichte van AAC/SBC, maar de meeste consumenten zullen dit niet opmerken. Het is daarom ook vooral een extraatje voor degenen die actief bezig zijn met audio of zelfs werkzaam zijn in de audiobranche.

De vorm van de oortjes maakt dat ze stevig in je oren blijven haken

Batterijduur en ANC

Toen we opmerkten dat de Buds 2 Pro flink compacter was dan zijn voorganger, begonnen we ons direct al zorgen te maken over de batterijduur. Gelukkig zijn die zorgen ongegrond gebleken. Met gemak ging de batterij vijf uur mee met ruisonderdrukking ingeschakeld. Zonder ANC kwam daar vaak iets meer dan twee uur bij, vrijwel genoeg om een hele werkdag te gebruiken dus. Pak ze ook gerust mee op je (lange) vliegreizen: de ANC zorgt er namelijk voor dat je bijna geen last meer hebt van het gebrom van de motor. Ook in het openbaar vervoer of op andere plekken werden we door de ruisonderdrukking verrast, op een goede manier.

Minder verleidelijk is de Galaxy Wearables-app die Samsung voor zijn oortjes uitbrengt. We missen daarin simpele functies als een equalizer en uitgebreidere controle voor de aanraak-bediening. We zijn nog altijd niet erg fan van deze bediening; het komt vaker voor dat we het per ongeluk dan gepland gebruiken, dus besloten we dit volledig uit te schakelen. Fijn om tot slot te weten is dat de oortjes IPX7 waterbestendig zijn. In de regen rondlopen met deze oortjes is dan ook totaal geen probleem.

Eindoordeel

Hoe fijn de originele Galaxy Buds Pro ook waren: de Buds 2 Pro doen ons de originele Pro-variant direct vergeten. De oortjes zijn zeker niet goedkoop, maar bieden wel een gedetailleerde geluidsweergave, subliem draagcomfort en de beste ruisonderdrukking voor in het vliegtuig (die wij tot nu toe mochten ervaren). De batterijduur kan zeker nog wel beter en het mag gezegd worden dat de app aan verbetering toe is.

Kijk daarom ook gerust eens naar de Sony WF-1000XM4. Sony’s oortjes zijn eveneens op dit prijspunt verkrijgbaar, en bieden vergelijkbare prestaties. De app daarvan is misschien nog iets beter. Tegelijk: als je ons vraagt welke oortjes beter zitten, dan wijzen we nu toch de Samsung Galaxy Buds2 Pro aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business