Nieuws

Samsung lanceert Galaxy Buds2 Pro: 15 procent kleiner dan voorganger

Samsung Galaxy Buds2 Pro
Samsung introduceert voor het tweede jaar op rij een paar Buds Pro-oortjes die de concurrentie met Apples AirPods Pro aangaan. De Samsung Galaxy Buds2 Pro is compacter dan zijn voorganger, en zijn audio is met 24 bit ondersteuning ook een pak kwalitatiever, aldus Samsung.

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Samsung lanceerde woensdagmiddag naast de Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4 ook de Buds2 Pro. De volledig draadloze oortjes volgen de Galaxy Buds Pro. Een van de grootste voordelen ligt volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant bij het formaat van de oortjes. Ze zijn namelijk 15 procent compacter – hierdoor vallen ze minder op in de oren, en is de pasvorm geschikt voor een grotere groep mensen. Voor de pasvorm zelf werd het ontwerp zo aangepast dat rotatie voorkomen wordt en ze steviger zitten in de oren. De kans dat ze gemakkelijk uit je oren vallen terwijl je rondwandelt of zelfs sport beoefent, zou hiermee afnemen.

Tijdens het sporten, of bij alledaagse activiteiten, heb je bij deze oortjes alvast geen last meer van geluiden in je omgeving. Tenminste, dat is het idee van de ruisonderdrukking die we vinden op de Samsung Galaxy Buds2 Pro. Hoeveel omgevingsgeluid de draadloze oortjes kunnen filteren is niet bekend. Eerder geruchten wezen op een verlaging van 33db, maar dat is ons niet bevestigd bij de aankondiging van de draadloze oortjes. Net als de voorganger bieden de Galaxy Buds2 Pro je een functie om omgevingsgeluid in je oren te pompen, zodat je bewust blijft van geluiden die in jouw omgeving aanwezig zijn.

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Op de Samsung Galaxy Buds2 Pro vinden we ook verbeterde audio. Hiervoor ondersteunen ze 24-bit audio. Dit betekent dat hij een hogere audiobandbreedte aankan dan zijn voorganger, waardoor je in theorie meer detail moet kunnen horen in de afgespeelde muziek. Voorlopig is deze functie wel enkel handig voor eigenaren van Samsung-smartphones met ten minste One UI 4.0. Of deze functie, in welke hoedanigheid dan ook, later beschikbaar komt voor andere (Android-)telefoons is onbekend.

Beschikbaarheid in België

Samsung brengt de Galaxy Buds2 Pro vanaf 10 augustus op de markt tegen een prijs van 229 euro. Consumenten kunnen kiezen uit de kleuren Gray, White en Lavender. De hoofdtelefoon is daarmee net zo duur als zijn voorganger, de Galaxy Buds Pro, die tezamen met de Galaxy S21-serie werd geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business