Nieuws

Samsung lanceert nieuwe Apple Watch concurrent: dit is de Galaxy Watch5 en Watch5 Pro

Samsung Galaxy Watch 5 serie
Samsung heeft zonet officieel de Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro aangekondigd. Vanaf 299 euro en 469 euro.

Er was op voorhand al heel wat informatie uitgelekt maar om op te boksen tegen de immer populaire Apple Watch heeft het Koreaanse Samsung nieuwe middelen bovengehaald. De bestaande Samsung Galaxy Watch4 wordt vervangen door de 5e generatie. Deze keer heeft de fabrikant ook (zoals al geweten) een Pro-model voorzien.

Hoe is de Galaxy Watch5 beter dan de Watch4?

Eén van de grootste vernieuwingen is het feit dat de Galaxy Watch5 meer contact maakt met je pols dan zijn voorganger, volgens Samsung. Dat maakt dat metingen veel nauwkeuriger zullen zijn. Bovendien claimt de fabrikant dat de BioActive Sensor die we ook al terugvonden in de Watch4 nog beter is geworden.

Samsung Galaxy Watch 5
De Samsung Galaxy Watch 5 in Bora Purple

Data van je bloeddruk, ECG, stressniveau en hartslag zal dus nauwkeuriger zijn in de nieuwe Galaxy Watch5 en Watch5 Pro.

Inzetten op algemeen welzijn

De Galaxy Watch5-serie wil veel verder gaan dan alleen je trainingen en fitnesssessies. De smartwatch biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt – bijdraagt aan een betere gezondheid. Zo geven de Body Composition-metingen je inzicht in je algehele gezondheid.

Sleep Scores brengen je slaappatroon in kaart, compleet met slaapstadia, snurkdetectie en de registratie van het zuurstofgehalte in je bloed. Verder heeft de Galaxy Watch5-serie een slaapcoachingsprogramma dat je een maandlang begeleid bij het gericht toewerken naar het verbeteren van je slaap.

De batterij: niet onbelangrijk

Na eerdere gelekte informatie: de Galaxy Watch5 heeft volgens Samsung een 13% grotere batterij en biedt tot 8 uur ‘sleep tracking’ met een oplaadsessie van maar 8 minuten. Dit zou 30% sneller zijn dan de Galaxy Watch4.

Watch5 Pro: steviger & GPS

Wie meer budget heeft kan de Galaxy Watch5 Pro overwegen. Dit premiummodel is gemaakt voor mensen die buiten leven. Fietsen, wandelen, lopen of gewoon erop uit trekken. De Pro is voorzien van een sterker Sapphire Crystal Glass met titanium behuizing en een stevige sportband. Bovendien is de batterij van de Pro volgens Samsung 60 procent groter en krijg jehier ook GPS, turn-by-turn navigatie en track back om je terug naar huis te navigeren.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro
Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Prijs en beschikbaarheid

Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro zijn vanaf 10 augustus tot 25 augustus beschikbaar in pre-order, waarvan de levering start op 11 augustus.

  • De verkoopadviesprijs van de Galaxy Watch5 is 299 (40mm), 349 euro (40mm LTE), 329 euro (44mm) en 379 euro (44mm, LTE).
  • De Watch5 Pro heeft een adviesprijs van 469 euro (45mm) en 519 euro (45mm, LTE).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business