Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Met nog tien dagen te gaan voor Samsung Unpacked, zien we ditmaal het volledige ontwerp van de aanstaande Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 Pro.

Advertentie

Samsung Unpacked staat voor de deur, en dat betekent traditiegewijs dat de geruchten om je oren beginnen te vliegen. Verwacht wordt dat Samsung op 10 augustus onder andere de Galaxy Z Fold 4 en Galaxy Z Flip 4 zal uitbrengen. Daarnaast zou de Zuid-Koreaanse techgigant ook werken aan een tweetal smartwatches in de Galaxy Watch-lijn, de Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro. Over het design van de twee smartwatches hoeven we alvast niet meer te twijfelen nu Evan Blass het design heeft bevestigd (via 91Mobiles).

Samsung Galaxy Watch 5 (Pro)

Op de afbeelding van geruchtenverspreider Blass zien we aan de linkerzijde de Galaxy Watch 5 Pro. Dit model verschijnt in het zwart en titanium en zal naar verluidt ook enkel beschikbaar zijn als een 45mm-model. Consumenten die op zoek zijn naar een kleiner Wear OS-horloge van Samsung zullen daardoor automatisch moeten kiezen voor de Galaxy Watch 5, die in 44mm en 40mm verschijnt. Dit horloge krijgt ook meer kleuropties, met de keuze uit goud, Bora Purple en graphite.

Ontwerp Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Uit de renders van de aanstaande Galaxy Watch 5-horloges kan al worden herleid dat de 5 en 5 Pro-modellen niet veel van elkaar zullen afwijken. Wel krijgt de Watch 5 Pro een kenmerkende rand van de kleur van het frame rondom het scherm. Een draairing, zoals nog wel aanwezig was op de Watch 4 Classic, moeten we missen van het Pro-horloge dat als Watch 4 Classic-opvolger moet dienen. Het reguliere Samsung Galaxy Watch 5-model moet het eveneens zonder fysieke draairing stellen. Of er, zoals eerder, wel een touch-draairing aanwezig zal zijn op beide horloges, is niet bekend.

Hogere prijs Galaxy Watch 5-serie

Eerder werd al van de Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro bekend dat de introductieprijs een ‘treetje hoger’ komt te liggen dan bij de Watch 4-serie. Voor de Galaxy Watch 5 moet naar verluidt straks 299 euro worden betaald. De Watch 5 Pro moet straks 490 euro gaan kosten. Verder komen Samsungs horloges straks met 10 watt snelladen en worden ze geleverd met het nieuwe Wear OS 3.5, in combinatie met One UI Watch 4.5.

Wanneer de smartwatches in België te koop zullen zijn en welke kleuren wij precies gaan terugzien, is nog niet bekend. Eerder verschenen geruchten over een mogelijke verkoopstart op 26 augustus – of die datum ook geldt voor de Watch 5 en Watch 5 Pro is niet bekend.