Samsung Galaxy Watch 5

De batterij op de Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro moet een stuk langer meegaan dan bij hun voorgangers. Samsung claimt voor de Galaxy Watch 5 Pro zelfs een batterijduur van 80 uur.

De voornaamste specificaties en ontwerpdetails van de Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro zijn al gekend. Voor de aanstaande Galaxy Watch 5-horloges hoeven we geen grondige wijzigingen in het ontwerp te verwachten. Wel waren er nog enige vragen over de batterijcapaciteit van de Watch 5 en Watch 5 Pro. De doorgaans betrouwbare geruchtenverspreider WinFuture brengt nu een einde aan deze onzekerheid. Roland Quandt, die verantwoordelijk is voor de geruchten, weet te melden dat de Watch 5 tot 50 uur moet meegaan op één lading, terwijl de Watch 5 Pro zelfs de 80 uur moet aantikken.

Batterij Galaxy Watch 5 (Pro)

Eerder werd al bekend dat Samsung de batterijduur van de Galaxy Watch 5 smartwatches verlengd had; onbekend bleef echter wat de werkelijke impact voor de consument zou zijn. Op de Watch 5 is de batterijduur ten opzichte van zijn voorganger met 10 uur toegenomen, van 40 naar 50 uur. Als je de Galaxy Watch 5 Pro aanschaft, wordt het verschil zelfs een pak groter. Volgens Samsung hield de Watch 4 Classic het eveneens maximaal 40 uur uit, terwijl de Watch 5 Pro tot 80 uur meegaat. Deze verbeteringen zijn het directe gevolg van de verhoogde batterijcapaciteit op beide modellen.

In het geval van de reguliere Watch 5 krijgt men een 284 mAh batterij op de 40mm variant, terwijl de 44mm versie een 410 mAh exemplaar krijgt. Op de Watch 5 Pro vinden we een batterij van 590 mAh; bijna 200 mAh groter dus dan op de reguliere Galaxy Watch 5. Zoals eerder bevestigd zal het laadvermogen van beide smartwatches uitkomen op 10 watt; een verhoging vanaf 5 watt t.o.v. de Galaxy Watch 4-modellen.

Saffier-glas op schermen

De publicatie weet verder te melden dat Samsung twee schermen gebruikt voor de Watch 5-serie. Het eerste AMOLED scherm heeft een 1,19 inch diagonaal, is bedoeld voor de 40mm versie van de Watch 5 en heeft een resolutie van 396 x 396 pixels. Voor de twee andere horloges, dus het 44mm model van de Watch 5 en de Watch 5 Pro, wordt een 1,39 inch AMOLED paneel ingezet. Dat scherm heeft een 450 x 450 pixels resolutie.

Ter bescherming van de fragiele schermen, zet Samsung saffier-glas in op zowel de Galaxy Watch 5 als Galaxy Watch 5 Pro. Zulk glas is harder en daarmee krasbestendiger.

Afsluitend is bekend geworden dat Samsung wederom de Exynos W920 chipset inzet, dat er 16 GB opslag aanwezig is en dat we de reguliere reeks aan gezondheidssensoren mogen verwachten. Het gaat dan onder andere om de hartslag en ECG-sensor, evenals een nieuwe gezondheidssensor. Die sensor kan mogelijk, net als op de aanstaande Apple Watch Series 8, je temperatuur meten.

Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro op 10 augustus uitbrengt tijdens Unpacked. Tijdens dat evenement introduceert Samsung vermoedelijk ook de Z Fold 4 en Z Flip 4.