Samsung Galaxy Watch 5 oplader

Sloom opladen is er niet meer bij met de Samsung Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro. De smartwatches kunnen in 30 minuten voor 45 procent worden opgeladen.

Advertentie

Vorig jaar zagen we nog dat Samsung met de Watch 4-serie afscheid nam van TizenOS, om naar het vernieuwde Wear OS over te stappen. Samsung pakt het met de Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 Pro wat rustiger aan, en zet in op de basiselementen. Verwacht wordt dat de aanstaande horloges, die op 10 augustus worden gelanceerd tijdens Unpacked, een langere batterijduur hebben. Verder pakken de Zuid-Koreanen uit met verbeterde software, specifiek Wear OS 3.5 en One UI Wear 4.5. Nieuwe geruchten bevestigen ook dat het opladen veel vlotter zal verlopen.

Laadsnelheid Samsung Galaxy Watch 5

Naar verwachting brengt Samsung namelijk een 10 watt oplader naar de Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro. Hiervoor introduceert het ook een nieuwe oplader in de Galaxy Watch-serie. Jarenlang hield het bedrijf vast aan de 5 watt oplader met usb-a aansluiting; een usb-c-poort komt in de plaats voor die aansluiting. Het belangrijkste voordeel van deze oplader is dat de Galaxy Watch 5 in slechts 30 minuten voor 45 procent kan worden opgeladen, dat schrijft SnoopyTech.

Samsung Galaxy Watch 5 oplaadpuck
Oplaadpuck voor de aanstaande Galaxy Watch 5-serie

Hoewel Samsungs horloges daarmee nog niet in de buurt komen van de laadsnelheden van Apple, is het alvast een flinke verbetering vanaf de Watch 4-serie. Apples huidige Watch Series 7 kan volgens fabrieksopgaaf in 45 minuten voor 80 procent worden opgeladen. Hoelang het duurt om een Galaxy Watch 5 of Watch 5 Pro volledig op te laden, is momenteel niet bekend. Met de Watch 4-serie duurt een volledige oplaadbeurt nog twee uur.

Opladen zal volgens eerdere geruchten niet zo vaak meer nodig zijn als voorheen. Samsung wist dermate veel energie te besparen, dat de horloges tot drie dagen op één batterijlading meegaan. Of Samsung hiervoor simpelweg een zuinigere chipset inbrengt of dat er andere inspanningen verricht zijn om deze efficiëntieslag te bereiken, is niet bekend.

Unpacked op 10 augustus

Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 op 10 augustus lanceert tijdens zijn Unpacked-evenement. Tijdens dat evenement zien we vermoedelijk ook de nieuwe Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4, evenals de Pro-variant van de Galaxy Buds2 draadloze oortjes.