Apple Watch Series 8
Beeld: Thai Nguyen / Unsplash

Nog voordat je naar de temperatuurmeter in huis bent gesneld, zal de Apple Watch Series 8 een opmerking kunnen geven bij afwijkende (koorts) temperaturen.

Advertentie

Smartwatches geven steeds meer inzicht in gezondheidsparameters. Op de Apple Watch Series 7 kunnen bijvoorbeeld afwijkingen aan het hartritme worden vastgesteld met de ECG-sensor. Later dit jaar breidt Apple de mogelijkheden op zijn Apple-smartwatches verder uit, dat schrijft het doorgaans goed ingelichte Bloomberg. De uitbreiding is erop gericht om je huidtemperatuur te kunnen meten en afwijkingen vast te stellen. Mark Gurman van Bloomberg zegt dat de sensor van Apples aanstaande Series 8-horloge geen precieze metingen doorgeeft.

Apple Watch Series 8

Gurman bracht ons het verleden jaar de eerste geruchten over de temperatuursensor in een aanstaande Apple-smartwatch. Later trok hij de verwachting in en suggereerde hij dat Apple het idee on-hold had geplaatst. Ditmaal lijkt de temperatuursensor toch definitief de go-ahead gehad hebben. Apples aanstaande Watch Series 8 bevat daarmee een temperatuursensor om duidelijke temperatuurverschillen te kunnen opmerken. Zo’n verschil kan er bijvoorbeeld op wijzen dat een gebruiker een virus heeft opgelopen en daardoor koortsverschijnselen heeft.

Apple gaat volgens de berichtgeving van Gurman zeer voorzichtig om met de gegevens en stuurt gebruikers bij afwijkingen door naar een arts. Watch Series 8-eigenaren zullen dan ook niet op een overzicht van hun temperatuur in de Watch-app hoeven te wachten. Zulke exacte metingen voert het horloge namelijk niet uit volgens de geruchtenmaker.

Andere aanpassingen aan de Watch Series 8 zouden verder miniem zijn. Apple gebruikt daarbij dezelfde S7-chipset uit de Watch 7 Series. Ook het scherm van de Watch Series 8 zou gelijk zijn aan de Watch 7 Series. Wel doen er geruchten de ronde over een ‘geüpgraded scherm’ op de duurdere modellen van de Series 8. Exacte verschillen tussen de oude en nieuwe schermen zijn niet bekend.

Upgrade voor AirPods Pro

Naast de upgrade voor zijn Watch Series 8, zou Apple ook werken aan vernieuwde AirPods Pro. De laatste refresh daarvan vond plaats in 2019. Als de informatie van Mark Gurman juist is, wijzigt er echter weinig aan de high-end draadloze oortjes. Het bedrijf uit Cupertino zou hebben onderzocht of het op korte termijn mogelijk was een hartslag- en temperatuursensor in de oortjes te verwerken. Dit lijkt niet te zijn gelukt voor de aanstaande onthulling. Gurman meldt wel dat de sensoren “in de toekomst op de AirPods Pro’s kunnen verschijnen”.


Komt het liefst alles te weten over de nieuwste smartphones, hardware en mobiele fotografie. Zeg je smartphones, dan zegt Jeffrey: met Android, toch?