Nieuws

Ultra-variant Samsung Galaxy Z Fold 6 is op komst

Samsung Galaxy Z Fold 6
© OnLeaks
Samsung lanceert dit jaar mogelijk twee varianten van de Galaxy Z Fold 6, waaronder de Galaxy Z Fold 6 Ultra. Hoe de toestellen van elkaar verschillen wordt niet direct duidelijk.

Woensdag verschenen nog de eerste renders van de Samsung Galaxy Z Fold 6. Geruchtenmaker Roland Quandt meldt intussen dat de beelden een ‘basisversie’ van de Z Fold 6-reeks tonen. Volgens Quandt werkt Samsung ook aan een Ultra-versie van de foldable. Daarmee grijpt Samsung terug naar zijn Ultra-strategie van de Galaxy S-smartphones. Net als de Ultra-versie van de S-serie, moet het Ultra-model van de Galaxy Z Fold 6 een meer premium uitrusting krijgen.

Ingebouwde S Pen of meer opslag?

Momenteel is het nog gissen naar de extra’s die Samsung het topmodel wil meegeven. Mogelijk krijgt dat toestel eindelijk een ingebouwde S Pen. Ook zou het de Galaxy Z Fold 6 Ultra exclusief kunnen voorzien van Qualcomms Snapdragon 8 Gen-chipset, zoals het merk ook deed met de Galaxy S24 Ultra. Andere mogelijkheden zijn een groter scherm, meer opslag of andere camera’s, speculeert Quandt.

Voorlopig is het nog onzeker of Samsung met een Galaxy Z Fold 6 Ultra komt. De tipster zegt dat het verhaal de ronde doet tijdens het MWC, maar benadrukt dat Samsung de geruchten niet heeft bevestigd. Dat geldt ook voor de interne codenamen van de genoemde toestellen: Q6 en Q6A. De eerstgenoemde zou staan voor de reguliere Z Fold 6, terwijl Q6A de Ultra moet aanduiden.

Goedkoper Galaxy Z Fold-model

De geruchten liggen in lijn met eerdere geruchten over een goedkopere Galaxy Z Fold 6. Die zou, zo meldde The Elec in januari, nog deze zomer kunnen verschijnen. Vermoed wordt dat de Galaxy Z Fold 6 (Q6) gaat dienen als dat betaalbare ‘instapmodel’, terwijl de Z Fold 6 Ultra (Q6A) de lijn moet aanvoeren. Of de Galaxy Z Fold 6 ook werkelijk goedkoper wordt dan de Galaxy Z Fold 5, zal moeten blijken bij zijn introductie.

Eerder gaf het Zuid-Koreaanse merk te kennen dat er “geen goedkope vouwbare telefoon” in ontwikkeling was. Daarbij liet het ook vallen dat er nog geen beslissing was genomen of zo’n toestel er wel zou kunnen komen. Mogelijk is dat beslissing nu, mede door de economische situatie, alsnog genomen.

Deze zomer zou daarover meer bekend moeten worden. Samsung lanceert zijn foldables meestal in de zomermaanden. Dit jaar zou de introductie medio juli doorgaan, net voor de Olympische Spelen. Ook daarvoor geldt wel: het is nog niet officieel bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business