Nieuws

Samsung overweegt betaalbare versie Galaxy Z Fold 6

Samsung OLED
© Unsplash / Onur Binay
Samsung lanceert deze zomer mogelijk zijn eerste betaalbare vouwbare telefoon. Het zou gaan om een instapversie van de Samsung Galaxy Z Fold 6.

Geruchten over een betaalbaar Samsung Galaxy Z-model doen al langer de ronde. Samsung liet daar in 2023 echter geen gras over groeien, en wees het gerucht resoluut van de hand. Volgens het Zuid-Koreaanse merk is er helemaal geen betaalbare variant in ontwikkeling. Voorlopig zou het merk zijn Galaxy Z-serie beperkt houden tot de high-end Z Fold- en Z Flip-modellen. The Elec meldt echter dat Samsung nu alsnog een instapmodel van de Galaxy Z Fold 6 zou overwegen.

Met het instapmodel hoopt Samsung de “penetratiegraad van de markt voor opvouwbare telefoons te vergroten”, schrijft het Zuid-Koreaanse medium. Hiervoor wil het zich ook focussen op de Chinese smartphonemarkt, waar de hoge prijs van foldables een obstakel vormt voor consumenten. Door de Z-reeks uit te breiden met een goedkoper instapmodel, kunnen meer consumenten zo’n foldable in huis halen.

Informatie over het instapmodel is vooralsnog vrij beperkt. Mogelijk dient de Samsung Galaxy Z Fold 6 als basis en verschijnt de telefoon nog in de tweede helft van 2024 op de markt. Gezien het model de Galaxy Z-reeks vergezelt, vindt de lancering mogelijk plaats tezamen met andere Galaxy Z-telefoons. Meestal houdt Samsung het Unpacked-evenement voor die telefoons in juli of augustus.

Gevaar voor vlaggenschepen

Samsung lijkt echter nog geen definitief besluit te hebben genomen. De onzekerheid in de sector zou het bedrijf ervan kunnen weerhouden een instapmodel te onthullen, klinkt het.

Hierbij speelt voornamelijk het financiële vooruitzicht een rol, en juist een basismodel kan de resultaten iets minder rooskleurig doen uitvallen. Ze leiden namelijk de aandacht weg van de absolute topmodellen, die Samsung het liefst verkoopt – daar zit de hoogste marge op. De koper van een vouwbare telefoon zoekt bovendien naar een premium product, en dat imago loopt mogelijk een deuk op met zo’n basismodel.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Buds 2 Pro Samsung Galaxy Buds 3 Pro zijn onderweg

Besluit niet genomen

Hoewel Samsung het gerucht over een aanstaande lancering vorig jaar resoluut van de hand wees, betekent dit niet dat er ‘nooit’ een betaalbare vouwbare telefoon komt. Er was simpelweg “nog geen beslissing” over genomen, concludeerde de smartphonefabrikant.

Prijzen zullen bovendien vanzelf beginnen dalen door lagere componentkosten. Hierdoor zullen we de technieken vanzelf terugzien in smartphones in de middenklasse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business