Nieuws

OnLeaks deelt renders Samsung Galaxy Z Flip 6

Samsung Galaxy Z Flip 6 renders
© OnLeaks
Tipster OnLeaks heeft donderdag renders van de Samsung Galaxy Z Flip 6 gedeeld. Woensdag kwam de geruchtenmaker al op de proppen met renders van de Z Fold 6.

Renders van de Galaxy Z Fold 6 tonen een foldable met kenmerkende platte ‘iPhone-randen’. De behuizing was op voorgaande Folds nog afgerond, maar krijgt nu een platte afwerking mee. Ook de Samsung Galaxy Z Flip 6 ondergaat deze behandeling, zo blijkt uit de renders van OnLeaks. Volgens de tipster blijft het schermformaat van de Z Flip 6 met 6,7 inch gelijk aan dat van zijn voorganger.

Niet alleen het scherm heeft dezelfde afmeting. Uitgevouwen is het toestel bijna net zo groot als de Z Flip 5. Wel is Samsungs nieuwe fliptelefoon 0,5 mm dikker geworden. Vermoedelijk komt die extra dikte ten goede aan de batterijcapaciteit van het toestel. Dat blijft bij foldables vaak nog een pijnpunt: de ruimte voor batterijen is simpelweg beperkt. Iets meer dikte kan dat (deels) verhelpen. Hoeveel die 0,5 millimeter in de praktijk teweeg zullen brengen, zal de tijd moeten uitwijzen. Een accu die iets groter is dan de 3.700mAh-batterij in de Flip 5 is zeker en vast welkom.

Samsung Galaxy Z Flip 6
© OnLeaks

Coverscherm is ongewijzigd

Het coverscherm van de Galaxy Z Flip 6 lijkt ongewijzigd ten opzichte van de Flip 5. De praktijk zal moeten uitwijzen of het scherm ook dezelfde functies biedt. Met de huidige fliptelefoon kan dit scherm ook gebruikt worden om Google Maps te draaien. Samsung ontwikkelde ook integraties voor diverse andere Android-apps. In tegenstelling tot Motorola’s aanpak is dat nog wel wat beperkt: de Razr laat je bijvoorbeeld een reguliere Android-interface bedienen. Alle apps die op je smartphone staan, kun je op de Razr ook op het coverscherm tevoorschijn toveren.

OnLeaks bevestigt verder dat de schermen hun piekhelderheid behouden. Ook de 12MP-camera’s op de achterzijde van de Flip 5 worden overgebracht naar de Z Flip 6. Tot slot nog de opslagsituatie – ook daar worden geen grote wijzigingen verwacht. De basisversie moet het nog steeds doen met 256 GB opslag.

Voor de Olympische Spelen

Samsung lijkt de smartphones te willen promoten tijdens de Olympische Spelen, die op 26 juli van start gaan. Daarom wordt de introductie van de foldables iets naar voren geschoven en zouden de telefoons medio juli al onthuld worden.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5 Samsung Galaxy Z Flip 5 en Galaxy Z Fold 5 officieel onthuld

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business