Threads bereikt kaap van 175 miljoen actieve gebruikers

Threads
© Unsplash / Dave Adamson
Vrijdag 5 juli is het zover: de eerste verjaardag van Threads, Meta's X-concurrent. Na één jaar heeft het platform al 175 miljoen dagelijkse gebruikers.

Threads maakte in de eerste dagen na zijn introductie al indruk. Na slechts vijf dagen bereikte Threads de kaap van 100 miljoen geregistreerde gebruikers. De vraag bleef echter hoelang gebruikers daadwerkelijk zouden blijven. Inmiddels is bekend dat Threads 175 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft.

De groei van Threads is na de eerste ‘rush’ flink afgevlakt. In oktober 2023 had Threads al 100 miljoen actieve gebruikers. Per 1 februari 2024 was dit gegroeid tot 130 miljoen en op 1 juli had Threads ruim 175 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Hoeveel tijd gebruikers op het socialemediaplatform doorbrengen, is niet duidelijk. In tegenstelling tot Meta’s andere platformen – Facebook, Instagram en WhatsApp – zijn die statistieken (nog) niet beschikbaar voor Threads.

Koppeling met Instagram

Het gros van de nieuwe gebruikers voor Threads komt van promoties in Instagram. Zo krijgen Instagram-gebruikers regelmatig een carrousel met Threads-berichten te zien die hen naar de concurrent moeten trekken. De overstap wordt vergemakkelijkt doordat de platformen hetzelfde accountsysteem gebruiken. Dit betekent dat je met je Instagram-profiel kunt inloggen bij Threads.

Meta hoopt in de nabije toekomst meer groei te behalen in markten als Japan. Daar hoopt het iets meer marktaandeel te winnen van concurrent X. Hoeveel groei er nog mogelijk is, hangt mogelijk ook af van inhoudelijke beslissingen. Het platform mist nu bijvoorbeeld nog een DM-functie. Hiervoor worden gebruikers doorgestuurd naar Instagram.

Daarnaast is en blijft Threads een concurrent van X: een sociaal medium gericht op tekstuele berichten en dus niet zozeer visuele content. Terwijl juist de korte filmpjes van TikTok en Instagram (Reels) een groot succes zijn gebleken.

Uitgelicht artikel Threads Meta maakt Threads-API openbaar

Verlieslatend platform

Voor Meta is Threads voorlopig vooral een experimenteel platform. Geld verdienen doen ze er nog niet aan. Mogelijk verandert dit komend jaar: het idee om de advertentieknop in te schakelen, doet de ronde. Dat is echter nog uiterst onzeker en kan ook zo weer in de ijskast belanden.

Nu Threads één jaar bestaat, heeft Meta ook een kleine verrassing voor gebruikers. Zij kunnen nu een custom snelkoppeling instellen voor Android en iOS. Hiervoor ga je naar het profieltabblad van Threads. Klik vervolgens op de verjaardagstaart en kies een van de beschikbare icoontjes. Je hebt tot 12 juli om het uiterlijk van de snelkoppeling aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business