Nieuws

Meta maakt Threads-API openbaar

Threads
© Unsplash / Dave Adamson
Meta gaat de Application Programming Interface (API) van zijn sociale medium Threads beschikbaar maken voor alle creators en appontwikkelaars.

Het moederbedrijf van Facebook leende in maart zijn ontwikkelaarstools al uit aan een handvol bedrijven, maar zet nu dus de deur helemaal open voor wie de API wil gebruiken in zijn eigen app.

Momenteel is de API-functionaliteit voor Threads nog wat beperkt. Concreet laat die third-party apps toe om posts te publiceren op Threads en antwoorden of andere interacties met berichten te beheren. Tot nu toe leverde dat integraties op van Threads met software als Hootsuit en Sprout Social. Het laat ook nieuwsplatformen toe om automatisch te laten doorplaatsen op Threads. Techmeme maakte er al gebruik van.

Threads-API vrij beschikbaar

Dat Meta zijn API opensource maakt, kan ook in het voordeel zijn van marketeers en powerusers. Zij krijgen zo toegang tot meer geavanceerde analytics en inzichten in gebruikersgedrag. Ook creators kunnen er volgens Meta hun voordeel mee doen, met hun eigen ‘unieke integraties’ met Threads.

Het is wel nog niet duidelijk of Meta met de Threads-API third-party clients in verregaande mate wil gaan ondersteunen, zoals Twitter dat bijvoorbeeld deed voordat Elon Musk het socialmediaplatform opkocht. Het openbaar maken van de API kan ook een strategische zet zijn om de verdere integratie met de fediverse mogelijk te maken. Meta merkt wel op dat het nog wat te vroeg is voor concrete plannen om Threads te laten samenwerken met gedecentraliseerde platformen.

fediverseinstagrammetaontspanningsociale mediathreads

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals