LG’s nieuwe draadloze oled-tv is ideaal voor gaming

LG OLED evo M4
© LG
LG heeft vrijdag alweer een nieuwe generatie draadloze oled-tv's gelanceerd, de OLED evo M4. De evo M4 haalt een maximale beeldverversing van 144 Hz en is ‘ideaal voor gaming’.

Vorig jaar introduceerde LG met de Signature OLED M zijn eerste draadloze oledtelevisie. Dit voorjaar werd het assortiment draadloze oled-tv’s al aangevuld met de Signature OLED T. De T-variant was, in vergelijking met de OLED M, een stuk toegankelijker: hij was er ook in een 77-inch-formaat. Tegelijkertijd was het ook niet zomaar een oledtelevisie; het was tevens LG’s eerste doorzichtige draadloze oled-tv. De OLED evo M4 lijkt in dat opzicht meer op de in 2023 verschenen OLED M, zij het met een iets meer keuze in afmetingen.

Vier formaten en Zero Connect Box

LG verkoopt de OLED evo M4 namelijk in vier formaten: 65, 77, 83 en 97 inch. Net als de eerdere draadloze oled-tv’s van LG, is de evo M4 uitgerust met de Zero Connect Box. Met die Zero Connect Box verbind je je accessoires draadloos aan de oledtelevisie. Je HDMI-kabels van consoles of de set-top box van je provider, sluit je daar eenvoudig op aan. Zo loopt er enkel nog een stroomkabel naar je televisie.

In vergelijking met eerdere draadloze oledtelevisies van LG, ligt de beeldverversing van de OLED evo M4 een stuk hoger, op maximaal 144 Hz. Enkel de variant met het 97-inch-scherm haalt een lagere beeldverversing van 120 Hz. Dankzij de hoge verversingssnelheid is de televisie volgens LG uitermate geschikt voor gaming. Over de latentie van LG’s Zero Connect Box wordt niet gesproken. Eerder gaf de Koreaanse televisiefabrikant te kennen dat de verbinding “driemaal de bandbreedte biedt” van Wi-Fi 6E, maar dat zegt natuurlijk niets over mogelijke vertragingen tijdens het gamen.

De Zero Connect Box kan in elk geval niet erg ver van je televisie vandaan staan. LG spreekt zelf over een maximale afstand van 10 meter.

LG Alpha 11 AI-processor

Dankzij LG’s Alpha 11 AI-processor moet de OLED evo M4 een prachtig beeld tonen. LG spreekt zelf over een “superieure home entertainment-ervaring“, zonder verder te vertellen wat daaronder schuilgaat.

Prijsdetails over de OLED evo M4 heeft de televisiemaker ook niet vrijgegeven. De OLED M kreeg vorig jaar een prijskaartje van 31.755 euro. De OLED evo M4 is mogelijk wat goedkoper, mede doordat hij een stuk energiezuiniger is. Ook in België kunnen we nu al genieten van de televisie: hij is sinds 1 juli verkrijgbaar.

lgoledontspanningtelevisies

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN