Nieuws

LG lanceert eerste draadloze OLED-tv

LG draadloze OLED-tv
© LG
LG heeft woensdag zijn eerste draadloze OLED-tv gelanceerd, de Signature OLED M (97M3). De tv moet later dit jaar zijn weg naar Europa vinden.

“De 97M3 is een belangrijke en innovatieve stap voorwaarts in de evolutie van tv’s”, schrijft LG in de persaankondiging. Die innovatie is met name terug te vinden in de verbinding, die dus draadloos is – met uitzondering van de stroomkabel. In de praktijk is de televisie niet geheel draadloos; enkel de aansluiting van randapparatuur op de OLED-tv is draadloos. Dit werkt op LG’s Signature OLED M via de zogeheten Zero Connect Box.

Op die losse module kun je allerlei apparaten aansluiten via HMDI 2.1, USB, infrarood (RF), bluetooth en ethernet. De verbinding tussen de module en televisie biedt volgens LG driemaal de bandbreedte van Wi-Fi 6E. Voor de draadloze werking is het wel vereist dat de box minder dan 10 meter van de tv af staat. Gebruikers moeten zelf verder niets instellen voor de verbinding, de Zero Connect Box kan zelf de ideale transmissieroute uitstippelen.

Uitgelicht artikel microled-tv Samsung lanceert eerste microLED-tv

Protocollen als Dolby Atmos en Dolby Vision worden ook ondersteund door de Zero Connect Box en kunnen dus draadloos worden getransporteerd. De beeldverversing komt uit op maximaal 4K/120Hz en laat zich daarbij enkel beperken door de HDMI 2.1-aansluiting. Over latency en oplossingen voor het synchroniseren van beeld en audio wordt niet gesproken in de aankondiging.

LG Signature OLED M

LG laat ook details over het scherm zelf grotendeels onbesproken. Wel vermeldt de fabrikant nog dat de televisie het grootste OLED-scherm in de industrie bevat. Erg toegankelijk is de tv niet door dat grote scherm van maar liefst 97-inch.

Ook het prijskaartje is niet bepaald toegankelijk. LG brengt de tv in eerste instantie alleen uit in Zuid-Korea. Daar kost de televisie 45,8 miljoen KRW, omgerekend 31.754,27 euro (exclusief btw). Later dit jaar komt de televisie ook naar Europa en de VS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business