Nieuws

LG pakt uit met draadloze én transparante oled-tv

LG Signature OLED T
© LG
LG's Signature OLED T is een unieke combinatie van oledtechnologie, de draadloze Zero Connect Box en een transparant scherm. Hoeveel de televisie mag gaan kosten is nog onduidelijk.

LG introduceerde in augustus 2023 zijn eerste draadloze oledtelevisie, de Signature OLED M (97M3). De Signature OLED T bouwt voort op dezelfde draadloze technologie, maar heeft nu een transparant oled-paneel. Vergeleken met de Signature OLED M is het nieuwste Signature-model een stuk toegankelijker, met een diagonaal van 77 inch. Uniek is dat de televisie nauwelijks zichtbaar is als hij uitstaat. Op beelden die de televisiefabrikant heeft verspreid zijn geen schermranden te zien. Zodoende blijft enkel het glazen paneel over.

Volgens LG kan de televisie op drie manieren geplaatst worden: los in de kamer, tegen de muur of aan de muur opgehangen. LG zegt kasten aan te bieden die speciaal voor de Signature OLED T zijn ontwikkeld, zodat de televisie er precies in past. Het is onduidelijk of het merk dergelijke kasten ooit in Europa zal uitbrengen, of dat ze exclusief voor de Koreaanse markt zijn.

Contrastscherm

Klanten kunnen de OLED T gebruiken in twee modi: met of zonder contrastscherm. Zonder dit extra scherm is de televisie volledig transparant, zoals zichtbaar in LG’s teaserbeelden. Het contrastscherm op de Signature OLED T ontneemt de televisie zijn transparante karakter, maar moet de kijkervaring verbeteren. Hoe de laag precies werkt, is vooralsnog niet bekend. Met de laag is LG Samsung een stap voor. Op de aangekondigde microLED-schermen van Samsung is namelijk geen contrastscherm aanwezig.

Wanneer de televisie niet in gebruik is, kunnen gebruikers een canvasmodus activeren op de OLED T. In die modus toont de televisie diverse transparante kunstwerken.

Zero Connect Box

Wat de televisie verder uniek maakt is de Zero Connect Box. Dit concept kennen we van de OLED M, en laat je accessoires draadloos aansluiten op de oledtelevisie. “Op die losse module kun je allerlei apparaten aansluiten via HDMI 2.1, USB, infrarood (RF), bluetooth en ethernet. De verbinding tussen de module en televisie biedt volgens LG driemaal de bandbreedte van Wi-Fi 6E. Voor de draadloze werking is het wel vereist dat de box minder dan 10 meter van de tv af staat”, schreven we eerder over de Zero Connect Box op de OLED M. De OLED T beschikt over dezelfde Zero Connect Box.

Uitgelicht artikel CES Las vegas Zo volg jij nieuwe ontwikkelingen tijdens CES 2024

Tot slot is bekend dat de televisie draait op webOS en over een Alpha 11-processor beschikt. Deze chip komt ook voor op de nieuwste oledtelevisies van het merk. De prijzen van de Signature OLED T zijn nog niet bekend, maar je mag wel verwachten dat ze fors zullen zijn. De OLED M, de eerste draadloze televisie van het merk, kostte omgerekend 31.755 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business