Nieuws

Zo volg jij nieuwe ontwikkelingen tijdens CES 2024

CES Las vegas
© iStock / RandyAndy101
Elk jaar wordt in januari CES georganiseerd en dat is in 2024 niet anders. Vanaf maandag strijkt de grootste consumentenelectronicabeurs neer in Las Vegas, waar fabrikanten de nieuwste ontwikkelingen zullen laten zien.

Verschillende fabrikanten houden tijdens CES presentaties waarin ze nieuwigheden voorstellen. Die presentaties vinden plaats op maandag 8 januari. Daarna, tussen 9 en 12 januari, is de beurs toegankelijk voor technologiefanaten om kennis te maken met de nieuwe technologie.

Verschillende fabrikanten komen tijdens CES 2024 met nieuws. Aangezien 2023 gedomineerd werd door AI-toepassingen, mag je verwachten dat er dit jaar heel wat nieuwe AI-tools onthuld worden. Daar blijft het natuurlijk niet bij: meeste fabrikanten komen ook met nieuwe producten over de brug, of dat nu televisies, laptops of handheld gaming-pc’s zijn. De onthulling van die producten kan je in veel gevallen volgen via livestreams, die we hieronder in chronologische volgorde voor je oplijsten. Geen tijd om een uur of langer naar een presentatie te kijken? Geen zorgen: TechPulse houdt je maandag op de hoogte van wat er allemaal precies verschijnt.

Nvidia

Nvidia trapt CES 2024 af met hun presentatie. Die zal plaats vinden op maandag 8 januari om 17:00 lokale tijd. Afgelopen jaar wist Nvidia een flinke groei te realiseren dankzij de AI-revolutie. Naar alle verwachting zal Nvidia voortbouwen op dat succes, en met een aantal nieuwe AI-onthullingen komen.

De ‘Special Adress’, zoals Nvidia de presentatie noemt, valt te bekijken via YouTube. Daar kan je vanaf 8 januari om 17 uur meekijken met de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf.

LG

Ben je meer geïnteresseerd in televisies en displaytechnologie? Dan kan je naar de presentatie van LG kijken. Die vindt plaats op hetzelfde moment als die van Nvidia, op 8 januari om 17 uur. Ook de presentatie van LG kan je live volgen via YouTube. Ook bij LG zal het om AI-technieken gaan, al moeten die bij de beeldschermfabrikant vooral dienen om beeld en audio te verbeteren. Verder mag je enkele updates aan het smarthomesysteem van LG verwachten.

ASUS

Wie wil bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen bij ASUS, moet op dinsdag 9 januari om 18 uur aan de pc zitten. De fabrikant teaset de presentatie met de slagzin “op zoek naar ongelooflijke trascendentie”. Wat je daarvan mag verwachten? Volgens de teaservideo van ASUS gaat het vooral om een laptop met twee schermen, al is dat waarschijnlijk niet het enige dat het merk toont.

Honda

Autofanaten komen tijdens CES ook aan hun trekken. Honda houdt op 9 januari om 19:30 namelijk ook een presentatie. Daar zal het merk een nieuwe reeks elektrische wagens voorstellen. Op basis van een still, die klaarstaat in afwachting van de presentatie, zal het ontwerp daarvan eerder futuristisch zijn.

Hyundai

Ook Hyundai presenteert op CES. Daar zal het bedrijf waarschijnlijk een samenwerking met Samsung verder voorstellen. Verwacht wordt dat het merk ook de Supernal eVTOL nog eens laat zijn: een elektrische wagen die verticaal kan opstijgen (en ook weer kan landen). Hoe diepgaand die presentatie zal zijn is echter maar de vraag: dinsdag organiseert Hyundai namelijk nog een afzonderlijke presentatie waarin het eVTOL-voertuigen en bijbehorende infrastructuur uit de doeken doet.

Uitgelicht artikel Samsung auto Hyundai en Samsung willen slimme auto’s met huizen verbinden

Ook de CES-presentatie van Hyundai is live te volgen via YouTube. De livestream staat klaar, maar werd nog niet openbaar gemaakt. Waarschijnlijk gebeurt dat pas enkele uren voor de presentatie begint, op maandag om 22 uur.

Samsung

Ook Samsung zal een presentatie komen houden, al moet je die niet kijken voor nieuws over de Samsung Galaxy S24-reeks. Dat zal Samsung tijdens het Unpacked-evenement pas uit de doeken doen, op 17 januari.

Wat je dan wel mag verwachten van Samsung tijdens CES? Alles dat geen telefoon is. Verwacht dus een hele reeks slimme huishoudapparaten, televisies, monitors etc. De presentatie van Samsung zal te volgen zijn via de Samsung Newsroom, en dus niet via YouTube. In de Samsung Newsroom zal je vanaf 11 uur ’s avonds kunnen volgen met de presentatie.

Sony

De teaser van Sony is iets of wat opvallend: hij toont namelijk het logo van de Ghostbusters, maar dan met een VR-headset op. Naar alle verwachting zal Sony, zoals vorige jaren, de technologie voorstellen waarmee beeld, geluid en andere ervaringen gecreëerd worden. De Japanse fabrikant blijft vaag over de intenties tijdens CES. Wie meteen mee wil zijn, schuift op 9 januari om 2 uur ’s nachts aan bij de livestream, of de volgende ochtend bij TechPulse.

asusces 2024hondahyundailgnvidiasamsungsony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals