Nieuws

Hyundai en Samsung willen slimme auto’s met huizen verbinden

Samsung auto
© Samsung
Samsung zet verder in op SmartThings door er ook auto's van Hyundai aan te hangen. Zo krijg je toegang tot je slimme thuis, achter het stuur.

Samen met Hundai zet Samsung in op slimme wagens: net zoals je vandaag al een slim huis kan hebben, wil Samsung dat je binnenkort ook een slimme auto kan hebben. Die hoeft niet noodzakelijk elektrisch te zijn, al wijst de toekomst wel vooral in die richting.

De twee merken, Samsung en Hyundai, verklaarden op 3 januari dat ze met elkaar zouden samenwerken. De samenwerking moet vorm geven aan de levensstijlen van de toekomst, met een volledige integratie van je slimme auto in je huis. Daarvoor ontwikkelen de bedrijven een reeks “home-to-car”- en “car-to-home”-diensten, die dat alles in goede banen moeten leiden. Daarnaast wordt gewerkt aan een systeem voor energiemanagement thuis.

Home-to-car en omgekeerd

Wat je daar precies bij moet voorstellen? Eerst en vooral zal er een verbinding komen tussen slimme thuissystemen en het infotainmentsysteem van je auto. Op die manier moet je beide systemen vanop een afstand kunnen bedienen. Denk dan bijvoorbeeld aan het instellen van de thermostaat, maar dan vanop het dashboard van je auto. In omgekeerde richting kan je ervoor zorgen dat je de auto al laat starten of de airco al laat draaien, zodat je op een aangename manier kan vertrekken. Van thuis uit zal je bovendien ook de ramen van je auto kunnen dichtdoen en controleren wat hun batterijstatus is.

Met de samenwerking willen Samsung en Hyundai het vooral makkelijker maken om de auto ook als slim object te zien. Haeyoung Kwon, VP van het Infotainment Development Center voor Kia en Hyundai, laat weten dat het bedrijf “de technologische ontwikkeling versnelt om de reis van Hyundai- en Kia-eigenaars betekenisvol te maken”.

Energiemanagement

Behalve het leven makkelijker maken, moet het slimme systeem je auto ook zuiniger maken. Of tenminste: bestuurders zullen zich beter bewust zijn van de energieconsumptie van hun wagen. Het energiemanagementsysteem zal je toelaten om laadperiodes in te stellen. Heb je zonnepanelen of een dynamisch energiecontract? Dan zou de auto in staat moeten zijn om zélf de ideale laadperiode te bepalen: pas als energie het goedkoopst is, zal de auto beginnen opladen.

Het systeem voor slimme auto’s wordt gebouwd op Samsungs SmartThings. Om infotainmentsystemen bij te werken, partnert Samsung bovendien met Harman. Harman, op zich een onderdeel van Samsung, voorziet in de zogenaamde ‘Ready Upgrade’: een updatepakket waardoor je auto verbinding kan maken met je slimme huis.

Lancering

Het zal wel nog even duren voor je die Ready Upgrade kan installeren op je Hyundai of Kia. De slimme functies voor auto’s en het huis zijn momenteel nog in ontwikkeling. Wanneer je voor het eerst van de slimme functies kan proeven is dan ook nog niet geweten.

Uitgelicht artikel Kia E-Niro Apple CarPlay en Android Auto rollen uit naar meer Hyundai’s en Kia’s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business