Nieuws

Samsung sloopt Android Auto met Android 14-update

Android Auto
© Google
Android Auto lijkt plots niet meer te werken op Samsung-telefoons die recent de Android 14-update ontvingen. Google zegt aan een oplossing te werken.

Samsung begon eind oktober met de uitrol van Android 14 voor de Galaxy S23-serie. Kort daarna zijn onder meer de Galaxy S22, Galaxy S21 (FE) en de Galaxy A52S bijgewerkt. Voor het einde van dit jaar wil Samsung de volledige Galaxy-reeks van de Android-versie voorzien. Wie op Android Auto vertrouwt, zou de update echter beter even kunnen laten staan. Via het Google-supportforum duiken steeds vaker meldingen op van Samsung-gebruikers waarbij Android Auto plots niet meer werkt. Zij installeerden allemaal de Android 14-update.

Android Auto Wireless

Meer specifiek lijken de problemen te spelen rond de draadloze versie van Android Auto. Na de One UI 6.0-update zou de draadloze verbinding weigeren. In sommige gevallen betekent dit dat er helemaal geen verbinding tot stand komt, terwijl de verbinding voor andere gebruikers hapert.

Gebruikers die de bug ervaren zijn voorlopig aangewezen op de bekabelde versie van Android Auto. Die zou namelijk probleemloos blijven werken na de recente Android 14-update. Intussen is het wachten op een oplossing vanuit Google. Hoelang die op zich laat wachten, is niet bekend. Google heeft de bug intussen als ‘Known Issue’ aangemerkt en onderzoekt de problemen met gebruikers.

Google Pixel-gebruikers

Mogelijk treft de bug niet alleen Samsung-gebruikers. Naar verluidt kregen ook Pixel-smartphones na een recente update te maken met de bug. Dat schrijft 9to5Google. Volgens de nieuwssite speelt op de Pixel-toestellen een identiek probleem met de draadloze verbinding. Ook zij zijn voorlopig op de kabel aangewezen.

Voorlopig blijft het gissen naar de exacte oorzaak van de bug. Mogelijk heeft het simpelweg te doen met een recente wijziging in Android. Dat juist Android Auto, Googles automotiveplatform, daar dan last van heeft is alleszins opvallend te noemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business