Nieuws

Android 14 rolt uit naar Samsung Galaxy A52s

Samsung Galaxy A52s 5G
© Unsplash
Samsung is inmiddels gestart met de uitrol van Android 14 voor de Galaxy A52s. De update bevat ook Samsungs nieuwste softwareschil, One UI 6.0.

Samsung bracht de Galaxy A52s in 2021 op de markt als rechtstreekse opvolger van de Galaxy A52. De A52s werd geleverd met een vlottere Qualcomm-chipset en vloeiend 120Hz-scherm, versus het 90Hz-paneel op de A52. Op softwarevlak lopen de toestellen gelijk, waarbij de toestellen sinds hun lancering toegang kregen tot Android 12 (One UI 4) en Android 13 (One UI 5). De Galaxy A52s is nu aan de beurt voor zijn derde platformupgrade naar Android 14 en One UI 6. Dat meldt SamMobile.

De update zou inmiddels worden aangeboden bij de eerste Samsung Galaxy A52-toestellen in België, Nederland, Duitsland en andere Europese landen. De update weegt volgens de publicatie 2,29 GB en draagt versienummer A528BXXU5FWK4. Gebruikers kunnen via het instellingenmenu controleren of de update klaarstaat. Hiervoor navigeren ze naar het tabblad Software-update. Eens de update beschikbaar is, hoeft er enkel op “Download en installeren” geklikt te worden. Het updateproces wordt afgerond door de Galaxy A52s te herstarten.

Vervolgens draait je Galaxy A52 op Android 14 met Samsungs One UI 6.0-softwareschil. Ook komt de update met de beveiligingspatches van november. Hierdoor ben je (bijna) meteen up-to-date als het op beveiligingspatches aankomt.

Nieuw in One UI 6.0

Met de update krijgen gebruikers onder meer toegang tot vernieuwde snelle instellingen. Verder is het vergrendelscherm op de schop gegaan en kreeg One UI een nieuw lettertype. Dat krijg je niet te zien als je update vanaf Android 13; het lettertype wordt namelijk enkel geactiveerd op One UI 6.0-toestellen die opnieuw worden ingesteld. Wel kan je het zelf inschakelen via de themaopties.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S22 Android 14 rolt uit voor Samsung Galaxy S22

Na de update zou je batterij nog iets langer moeten meegaan en zie je dat alle regio-instellingen van Android zijn samengevoegd. Er zijn ook nog enkele andere kleine wijzigingen. Ga zeker op onderzoek uit en geniet van de Android-upgrade. Verwacht wordt dat de Samsung Galaxy A52s nog één upgrade krijgt in 2024, naar Android 15.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business