Nieuws

Android 14 is nu beschikbaar op de Samsung Galaxy S21 FE

Samsung Galaxy S21 FE
© Samsung
Samsung heeft een kerstcadeautje klaarstaan voor eigenaren van de Galaxy S21 FE. Zij kunnen direct de Android 14-update met One UI 6.0 installeren.

Steeds meer Samsung-telefoons komen aan de beurt voor de upgrade naar Android 14 en One UI 6. Eerder kregen eigenaren van de Galaxy S23, Galaxy S22 en Galaxy S21 al de kans om de update op te halen. Nu is het ook de beurt aan het eerste Fan Edition-toestel, de Galaxy S21 FE. SamMobile meldt dat de Europese versie van de S21 FE inmiddels de Android 14-update ontvangt. Meer specifiek gaat de uitrol meteen van start in Nederland en België.

De update draagt buildnummer G990EXXU7FWK6 en weegt ongeveer 2,2 GB. Het is aan te raden om de update via wifi te downloaden, zodat je veel mobiele data bespaart. Zorg er bovendien voor dat je batterij voor minimaal 50 procent is opgeladen. De installatie duurt meestal enkele minuten. In die tijd kan je de Galaxy S21 FE niet gebruiken.

Gewijzigd uiterlijk

Met One UI 6.0 legt Samsung de nadruk op visuele wijzigingen. Zo kregen de snelle instellingen een nieuw likje verf en zijn er extra themamogelijkheden voor het vergrendelscherm. Samsungs One UI-softwarelaag komt tot slot met een nieuw lettertype, dat gebruikers zelf kunnen inschakelen via de themaopties.

Onderhuids is de software verder wat doorontwikkeld, waardoor je batterij mogelijk iets langer meegaat. Op Android-vlak komt de update nog met gecentraliseerde regio-instellingen. Die hoef je voortaan dus niet meer per app te wijzigen.

Uitgelicht artikel Android 14 webcam Met Android 14 werkt je telefoon als webcam

Tot en met Android 16

Voor het installeren van de One UI 6.0-update op je Galaxy S21 FE ga je naar het Software-updates-tabblad in het Instellingen-menu. Na Android 14 krijgt de Galaxy S21 FE nog maximaal twee Android-upgrades, naar Android 15 en Android 16 (2026).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business