Nieuws

Apple CarPlay en Android Auto rollen uit naar meer Hyundai’s en Kia’s

Kia E-Niro
© Kia
De Navigation Map and Software Update die Hyundai in oktober aankondigde, brengt nu draadloze Apple CarPlay en Android Auto naar meer Europese wagens.

Hyundai en Kia brengen een firmware-update uit die Android Auto en Apple CarPlay voor meer auto’s beschikbaar maakt, zo meldt 9to5Mac. Dat is welkom, want er was eigenlijk geen logica te vinden in welke Hyundai’s en Kia’s de functie nu wel konden gebruiken en welke niet. Daarop kondigde het merk een grote update aan op zijn website en zusterbedrijf Kia deed hetzelfde. Opvallend is dat de nieuwe firmware op Europese eigenaars gericht is.

Apple CarPlay en Android Auto is populair

De twee constructeurs willen zo heel wat wagens weer bij de tijd brengen, aangezien het kunnen koppelen van apps vanop iPhones en Android-telefoons een populaire feature is. Er zat weinig logica in de ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto, want sommige auto’s met basisuitrusting voorzagen het wel, terwijl duurdere modellen (met geïntegreerde navigatie) geen ondersteuning boden. 

In de Verenigde Staten en Canada blijven Hyundai- en Kiarijders nog even op hun honger zitten. Er is in die regio’s ook nog geen releasedatum voor de firmware-update. Heb je zelf een Hyundai of Kia? Online vind je terug hoe je Apple CarPlay of Android Auto kan activeren. Zowel Hyundai als Kia publiceerden een lijst met ondersteunde wagens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business